3 måder at få styr på tandhygiejnen i din familie på

At have en god tandhygiejne er ikke kun vigtigt for dine egne tænder, men også for resten af familien. Nogle gange kan det være svært at få børnene til at børste tænder ordentligt, og derfor kan det være en god idé at have en fast rutine for tandbørstning. Læs med her og få tre gode tips til, hvordan du kan sikre en god tandhygiejne i hele familien.

Få en tandrensning – og husk de årlige tandlægebesøg

En tandrensning er noget alle har brug for, og det anbefales typisk at få lavet en gang om året. Dog kan det være, man har behov for at få lavet en oftere, hvis man eksempelvis har meget tandsten eller brug for at få rettet op på nogle misdannelser. En tandrensning foregår typisk ved, at man får renset sine tænder for plak og bakterier med en ultralydsbørste. Læs mere her om tandrensninger.

Herefter vil tandlægen gennemgå ens tænder med en undersøgelse, hvor der bliver kigget på eventuelle huller eller misdannelser. Dette er især vigtigt, da det kan give anledning til mere alvorlige problemer senere hen i livet.

Sådan børster I jeres tænder rigtigt – en guide til hele familien

Når man børster tænder, så er det vigtigt at man gør det rigtigt. Dette gælder for alle i familien – lige fra de mindste til de voksne. For det første skal man have en god tandbørste. Dette betyder ikke nødvendigvis, at den skal være dyr.

Når man har fundet sin tandbørste, så er det vigtigt at bruge tandpasta. Tandpastaen skal indeholde fluorid, da dette er med til at styrke emaljen på tænderne. Yderligere skal der ikke være for meget sukker i tandpastaen, da dette kan give huller i tænderne.

Når man børster sine egne eller andres tænder, så er det vigtigt at gøre det ordentligt. Man skal starte med at børste cirkulært på alle kindtænder samt bagved alle kindbenene. Derefter fjerner man plakken fra fortands- og bagfortandsområdet samt fra mellemrummene mellem alle ens fortænder. Herefter er det tid til selve rodoverfladen på ens fortænder og bagtil på ens bagfortænder.

Tandhygiejne tips til børn

Det er vigtigt at have en god tandhygiejne, også selvom man er barn. For det første så er det vigtigt, at børn børster tænder to gange hver dag. Dette forhindrer, at der kommer plak på tænderne, som kan give huller i tænderne. Yderligere så er det også vigtigt, at børn bruger tandtråd hver dag – især når de har flere tænder tæt sammen. Tandtråd fjerner effektivt plakken mellem tænderne, og dermed mindsker risikoen for huller i tænderne.

Med disse tre tips kommer tandhygiejnen hurtigt helt i top i din familie – og det vil gavne alle senere i livet.