3 redskaber der gør hjemmetræningen nemmere

Med det seneste år, hvor mange har været hjemmegående eller i isolation grundet coronavirussen, har hjemmetræning været meget populært hvis man skulle holde sig bare en smule i form. Fitness centrene har ligeledes været lukket i længere perioder, og derfor har de fleste være tvunget til at sætte træningen på pause, eller til at være kreative derhjemme.
Det er ikke helt nemt at sammensætte en træning derhjemme, og har man intet udstyr eller redskaber, så er det endnu sværere. Men det koster faktisk ikke særlig meget at anskaffe sig det helt essentielle, så man kan få bare en smule kvalitet og variation ud af sine hjemmetræning.

I denne artikel giver vi vores 3 bedste bud på, hvilke redskaber man bør have derhjemme til sin træning.

En træningsmåtte gør træningen mere komfortabel

Den klassiske til en god hjemmetræning – nemlig en træningsmåtte. En træningsmåtte har måske ikke den største funktion ift. at udvikle nye øvelser, men der hersker ingen tvivl om, at hjemmetræning bliver meget mere behageligt hvis man har en måtte. Selvfølgelig kan man godt træne hjemme på græsplænen hvis vejret tillader det, men med det danske klima og de kolde vintre, så er det helt sikkert et must at have en træningsmåtte.

Elastik-bånd fås i mange forskellige styrker

Det bedste redskab du kan anskaffe dig, er uden sammenligning elastiskker. Der findes et hav af forskellige slags modstands-elastikker, men det bedste du kan købe, er ét med flere forskellige styrker. Det er altså en elastik som er sammensat af forskellige styrke elastikker, og for enden heraf er der håndtag man kan holde ved.

Ved at anskaffe dig en elastik som du kan justere i styrken, er det muligt at træne alle muskelgrupper, og det er kun fantasien der sætter grænser for hvilke øvelser du kan lave.

Kettlebells kan træne alle kroppens muskler

Kettelbells er blevet meget populære i løbet af de seneste år, og det er de ikke uden grund. En kettlebell kan nemlig benyttes til at træne næsten alle muskelgrupper. Øvelser der involverer kettlebells, er typisk øvelser hvor man også får trænet coren en del, og derfor er det et rigtig godt redskab til at træne hele kroppen.
Det vil være ideelt at købe et par kettlebells eller tre, så man har i forskellige vægtklasser, og dermed ikke går på kompromis i sin træning. Det er dog ikke en nødvendighed, og man kan sagtens nøjes med en medium-tung kettlebell, og samtidig få en rigtig god træning ud af det.