De mentale og fysiske konsekvenser af søvnmangel kan være et problem for familiens sammenhold

Ikke alle familier kommer til at leve et liv i perfekt harmoni, hvor alle kommer til at leve overens med hinanden til alle tider. Det er helt normalt, og der er på ingen måde noget større problem med det – med mindre det er noget, der bliver ved, da det til sidst godt kan være svært at gøre noget ved det så. Et af de problemer, der ofte kommer i vejen for familier, er træthed og manglende energi.

Overskuddet forsvinder simpelthen bare sammen med søvnen

Du kender det sikkert godt – du har sovet dårligt om natten, og du vil egentlig helst bare, at alle lader dig være i løbet af morgenen, og at dine kollegaer lader være med at snakke med dig. Men sådan fungerer det selvfølgelig ikke, og i længden begynder du at blive irriteret. Hvis denne dårlige søvn så fortsætter i længere tid, og du bliver ved med at have mangel på energi til socialt samvær, kan du måske godt se, hvordan det kan blive et problem i familien.

Når alle vender sig indad, går det udover fællesskabet

Er der flere i familien, der oplever dette på samme tid, kan det endnu hurtigere blive et problem, fordi alle i familien så vil have en tendens til at lede efter privatlivet og at undgå alt for meget samvær med resten af familien. Problemet er bare, at det er fra samvær med familien, at der bliver dannet et stærkt familiebånd, og med tiden kan dette desværre godt begynde at falme lidt. Er der tendens til dårlig søvn igennem familien, kan det altså godt være, at et indkøb af nye senge er i familiens bedste interesse. Med den genoprettede energi fra bedre søvn kan I så begynde at arbejde på at reparere sammenholdet og fællesskabet imellem jer.