Den perfekte børnefødselsdag

Vi kender alle det, at man ønsker at gøre det allerbedste, når ens små kære har fødselsdag og skal fejres med manér. Glæden ved at se de små ansigter lyse op, når de ser alle ballonerne, pynten og ikke mindst gaverne, den følelse er der nok ikke noget der slår. Nogle gange kan det dog være svært at finde på idéer og aktiviteter når man får en hel børnehave på besøg. Derfor skal vi i denne artikel kigge på de forskellige aktiviteter og lege du kan bruge som underholdning, når huset er fyldt med små lømler.

Gemmeleg: Denne leg kræver ikke meget forklaring, men passer bedst til de mindre børn. Et barn udvælges som den der er ”finderen” dvs. han eller hun skal forsøge at finde de andre. Det kan være en god idé at begrænse området hvor de små må gemme sig henne, i hvert fald hvis man er udenfor på et stort areal, så ”finderen” har en chance for at finde de andre.

Fangeleg: Hvis man gerne vil have at børnene også får lidt motion og får pulsen op, imens de leger, er fangeleg et perfekt valg. Et barn ”er den” og skal forsøge at fange de andre. Det er både en sjov leg, samtidig med det er en aktiv leg. Voksne og ældre børn kan også sagtens være med i denne leg.

Byen sover: Tre til fire børn udvælges som dem der skal prikke de andre, alt efter hvor mange deltagere der er. De starter med at sige: ”byen sover” imens alle de andre børn lægger deres hoved ned i bordet, og lukker øjnene. Når ”prikkerne” har prikket en deltager hver siger de: ”Byen vågner”. Herefter rækker dem der er blevet prikket hånden op og skal nu forsøge at gætte hvem det er der har prikket dem. De der gætter bytter plads med ”prikkeren” og laver en runde mere.

Bankebøf: Denne leg er fantastisk til både små og store børn, og en god måde at få børnene til at brænde noget krudt af til en børnefødselsdag. Et barn udvælges som ”bankeren” imens de andre danner en stor cirkel med ca. en meters afstand imellem dem.

Den som er ”bankeren” skal gå rundt om cirklen, og røre hver spiller på ryggen med en bold eller bare med hånden, mens der bliver sagt “banke, banke, banke”. På et tidspunkt skal ”bankeren” så sige “bøf”. Nu skal ”bankeren” og den udvalgte løbe i hver sin retning rut om cirklen, den kommer første tilbage på pladsen har vundet. Taberen er nu den som skal løbe rundt om de andre og vælge et nyt offer.

Aktiviteterne er gode at smide ind imellem kagespisning og udpakning af gaver, så alle børn har noget at give sig til.

God fødselsdag.