Derfor bør man købe en flagstang i glasfiber

Har du i sinde at købe en flagstang? I så fald er der mange aspekter, der skal overvejes nøje. Som regel er det et forholdsvis stort køb, hvorfor det er vigtigt at vælge med omhu. Du skal jo helst gerne blive glad for din nye flagstang.

Et af de aspekter, der er særligt vigtigt at tage op til overvejelse, er hvilket materiale den skal være udført i. Her er glasfiber værd at fremhæve, da det er materiale med mange fordele.

Undgå vedligeholdelse ved at vælge glasfiber

En af de markante fordele forbundet med at vælge en glasfiberflagstang er, at mængden af vedligehold er begrænset. Den har nemlig en glat, blank og smudsafvisende overflade, hvorfor du undgår at skulle i gang med lak eller maling.

Du er garanteret, at den kan holde sin flotte farve år efter år. Hvis den på et tidspunkt skulle miste sin glathed og glans, er det nemt at polere den op. Til dette skal du blot bruge helt almindelig bilvoks.

Vær dog opmærksom på, at alle flagstænger rammes af alger, bilos, røg og anden forurening. Dette undgås derfor ikke med en flagstang i glasfiber, men det fjernes dog nemt med almindeligt sæbevand eller algefjerner.

En glasfiberflagstang har en lav vægt

En anden fordel ved at vælge en glasfiberflagstang er, at den vejer betydeligt mindre end en tilsvarende model i træ. Det medfører, at det er lettere at håndtere flagstangen.

En flagstang i træ er som regel tung, hvorfor det kan være besværligt at lægge den ned på græsplænen på egen hånd. Dette kan være nødvendigt at gøre, når den skal vedligeholdes, men ved en glasfiberflagstang er det intet problem, da den lave vægt tillader det.

Eksempelvis vejer en 8 meter lang flagstang i glasfiber kun 13 kg. Den har derfor en vægt, som de fleste vil have nemt ved at lægge ned på græsplænen. Heldigvis er det sjældent, at der er behov for at gøre det, da den sjældent skal vedligeholdes.

Overvej at købe din flagstang inkl. montering

Har du overvejet at investere i en flagstang, men har du afholdt dig fra det, fordi det virker for omfattende at montere den? I så fald er det oplagt at købe en glasfiberflagstang med opsætning.

Gør du det, undgår du nemlig selv at skulle montere flagstangen. I stedet skal du blot bestille den, hvorefter den både vil blive leveret og monteret. Det bliver ikke meget lettere.

Desuden er det ofte en meget begrænset merpris, der skal betales, hvis du beslutter dig for at tilkøbe montering og opsætning. For de fleste vil det derfor være pengene værd.