Derfor er det vigtigt at have en god parasolfod

Når solen skinner, er det rart at kunne finde skygge. Det kan parasol hjælpe med – men det kræver en god parasolfod! Læs med her, og lær mere om, hvorfor det er vigtigt at investere i en god parasolfod.

Parasollen skal stå stabilt og sikkert

Når der er solskin og varme, er det dejligt at kunne sætte sig ud i haven og nyde en god bog eller bare slappe af. Men for at parasollen kan stå stabilt og sikkert, skal du bruge en parasolfod. Det vigtigste er naturligvis, at den er tung nok til at stabilisere parasollen, samt at hullet i parasolfoden og tykkelsen på din parasol passer sammen, så parasollen kan blive sat sikkert fast.

Hvilken parasolfod skal jeg vælge?

Parasolfødder findes i mange forskellige designs, så her skal du vurdere, hvad der er vigtigst for dig. Der er masser af billige plast-parasolfødder, der skal fyldes med sand eller vand som vægt. Disse er dog ikke ligefrem en fryd for øjet. Har du en lille parasol, som skal kunne flyttes rundt omkring på græsplænen, kan et jordspyd være en god løsning. Skal parasollen kunne flyttes mellem terrassen og haven, er det en god ide at vælge en parasolfod med hjul, så du kan rykke den uden at skulle løfte den.

Vælg den rigtige vægt

Det er også vigtigt, at parasolfoden er tung nok til at forhindre parasollen i at flyve væk. Det afhænger af tre faktorer – parasollens størrelse, placering og vinkel – hvor tung din parasolfod skal være. En almindelig markedsparasol med en diameter på 1,8 meter skal bruge en parasolfod på minimum 20 kg, en parasol, der måler 2,8 meter har brug for 30 kg modvægt, og en parasol med en diameter på 3,5 meter har brug for minimum 50 kg. En firkantet parasol har brug for lidt mere vægt, mens en hængeparasol har brug for den dobbelte vægt.