Det er vigtigt at have et godt forhold til børnehaven

Som forælder kan det godt være uhyggeligt at skulle give slip på dit barn til helt nye omgivelser. Du har måske før haft dit barn i vuggestue eller lignende, men børnehaven er som regel en helt ny størrelse, og kan godt være overvældende for jer som forældre. Derfor er det vigtigt at have en god fornemmelse i forhold til den børnehave, som dit barn skal gå i de næste par år.

 

Barnet skal ikke mærke, at du er nervøs

Hvis du ikke har det godt med den børnehave, dit barn skal gå i, er det noget der godt kan fremkalde en hel del nervøsitet. Denne nervøsitet kan barnet måske godt mærke, og det er på ingen måde det, der er brug for hen imod en børnehavestart. Det vil give barnet den fornemmelse, at der er noget at være nervøs over, og det vil ikke gøre børnehavestarten nemmere. Derfor er det vigtigt, at du forholder dig positivt, når samtaleemnet lander på børnehave – især hvis dit barn er i nærheden. Hvis barnet hører, at du har en god fornemmelse omkring situationen, er chancen for at barnet føler det samme en hel del større.

 

Børnehaven vil gerne have feedback og hjælp, så de kan udvikle sig positivt

Det kan sagtens være, at du faktisk har en helt okay fornemmelse af børnehaven, og på ingen måde er utryg ved at lade dit barn starte der, men at der måske lige alligevel er noget der mangler. Det kan f.eks. være, hvis de fysiske rammer ikke helt lever op til de standarder, som du måske kunne tænke dig. Så kan du måske henvise børnehaven til sider og virksomheder, der sælger varer til andre firmaer – du kan se mere her om et firma, der sælger garderober til institutioner, hvis det er noget, du godt kunne tænke dig børnehaven oppede sig på.