Dette skal du kigge efter når det gælder børn og tandlæger

Det er ikke altid den fedeste oplevelse man som barn kan få/har haft hos tandlægen. Både på grund af udrykning af tænder, smerter, alle de instrumenter i munden, og ikke mindst de skrappe tandlæger. Det handler egentlig bare om tryghed ved barnet/patienten. Det er utrolig vigtigt der er en tryghed i at komme til tandlæge, for mange små børn, oplever det som en træls ting, det at skulle til tandlægen.

Hvad kan der gøres ved det?

Oftest starter små børn jo allerede når de første tænder er på vej ud, og der er der altså nogle tandlæger som giver en ”sang-kuffert” til de små. Det skaber også en tryghed, i hvert fald hvis barnet er med ovre for at hente det. For så ved barnet – det her er ikke noget farligt. Når så der er de årlige kontroller helt fra lille af, så start med at tage en bamse eller lign. Med. Det er dog ikke alle tandlæger som selv sørger for tryghed, og behageligheder hos børn. Så derfor medbring selv en bamse, en anden god ting er at kigge på anmeldelser indenfor tandlæger. Hvis der er flere tandlæger i din by, så kig efter hvilken der er bedst i forholdt til små børn. Som f.eks. en tandlæge i Nykjøbing F.

Hvordan skabes trygheden?

Der er ingen tvivl om at det er vigtigt at føle sig tryg, det er sindssygt vigtigt at små børn ikke allerede som små får en fobi for tandlæger. Der er rigtig mange unge som har angst for tandlægerne. Det er en god ide at få det stoppet eller allerede begynde at skabe en tryghed blandt både tandlægerne og børnene helt fra spæd af. Det kræver bare nogle børnevenlige tandlæger, som har tid og overskud til de små.