Dødsfald i familien? Sådan hjælper du børnene

Det er i forvejen svært at håndtere et dødsfald. Men det bliver endnu sværere, når børnene også skal håndtere det. Det er således vigtigt, at du virkelig hjælper børnene, hvis der er dødsfald i familien. Hvis du har brug for hjælp til, hvordan du gør dette, så kan du med fordel læse med her.

Forklar børnene hvad der skal til at ske

Det er først og fremmest en god ide at forklare børnene, hvad der skal til at ske. Du kan forklare dem, at der skal til at afholdes en begravelse. Du kan også forklare dem om, hvad bedemanden skal til at gøre. Hvis du desuden ikke har taget kontakt til en bedemand, så kan du nemt gøre det her.

Det kan nemlig hjælpe børnene, hvis de ved, hvad der sker, da de dermed kan føle, at de har en rolle i situationen.

Trøst børnene og lyt til deres følelser

Det er selvfølgelig meget vigtigt, at du først og fremmest trøster børnene i sådanne situationer. Her er det vigtigt, at du virkelig lytter til deres følelser. Du kan også hjælpe dem med at beskrive deres følelser med ord, så I virkelig kan få snakket om det.

Få styr på hvad du skal sige

Døden er selvfølgelig et meget svært samtaleemne at tage med sine børn. Det er dog nødvendigt i sådanne situationer. Hertil er det vigtigt, at du har helt styr på, hvad du skal sige, når du tager denne vigtige samtale med børnene.

Det kan for eksempel være en god ide at bruge simple ord, mens du forklarer, så det ikke virker helt overvældende og uforståeligt for dine børn.

Lad børnene udtrykke deres følelser

Det er vigtigt, at du lader dine børn udtrykke deres følelser. Det kan nemlig hjælpe dem rigtig meget at komme igennem sorgen på en mere konstruktiv måde, da de får talt om følelserne.