En dygtig strafferetsadvokat kan begrænse din tid væk fra familien

Strafferetsadvokat København

Hvis du skal i retten i forbindelse med en straffesag, er der en risiko for, at du skal afsone i et fængsel. Det afhænger naturligvis af omfanget af sagen, men der er sandsynligvis en risiko for, at det kan ske.

Der findes dog alternative måder at afsone på, hvorved du kan undgå at komme i fængsel. Det kan f.eks. være, at du kan få gjort din straf betinget, hvilket vil medføre, at den kun skal afsones, hvis du begår yderligere kriminalitet.

Derudover er der i nogle tilfælde også mulighed for at afsone med en fodlænke. Det vil sige, at du kan afsone din straf i dit eget hjem, hvorfor du ikke skal væk fra familien. Dette kræver dog, at du kan opfylde en række betingelser.

Vælg altid en erfaren strafferetsadvokat

Vil du gerne give dig selv de bedste chancer for at minimere din straf, så du skal tilbringe mindst muligt tid væk fra din familie, er det meget vigtigt, at du finder en erfaren strafferetsadvokat København, der kan føre din sag.

Da der er frit advokatvalg i Danmark, kan du selv vælge, hvilken advokat, der skal stå for din sag. Det er dog ikke alle, der er lige erfarne, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at vælge blandt advokaterne med omhu.

Det bedste vil naturligvis være at finde en forsvarer, der har stor erfaring med netop den type sager, du er tiltalt i. Det er nemlig med til at øge chancen for, at han eller hun kan hjælpe dig med at få nedsat din straf.

Du er ikke tvunget til at vælge den beskikkede advokat

Når du bliver tiltalt i en straffesag, er det meget normalt, at du bliver beskikket en forsvarer af retten. Er du blevet det, er du dog ikke forpligtet til at holde fast i denne advokat, hvis du ikke ønsker dette.

I og med, at der er frit advokatvalg i Danmark, er det helt op til dig selv at beslutte dig for, hvem der skal tage sig af din sag. Dog kræver det, at den valgte advokat faktisk har tid til at tage sig af din sag med det samme.

Hvis han eller hun først har tid i kalenderen om lang tid, kan retten afvise, at du kan skifte din beskikkede advokat. Når du skal vælge din advokat, er dette derfor noget, du skal sørge for at have fokus på.

Hvad er chancen for nedsat straf?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad chancen er for en nedsat straf. Der er nemlig rigtig mange ting, der spiller ind i denne forbindelse. Hvis der er tale om en meget grov sag, er der f.eks. mindre sandsynlighed for, at du får en nedsat straf.

Det samme gør sig gældende, hvis du er tidligere straffet for lignende kriminalitet, da det i mange tilfælde vil være skærpende. Ikke desto mindre er det dog vigtigt, at du allierer dig med en dygtig advokat, som har stor erfaring med at agere forsvarer i straffesager.