En guide til det perfekte gardin

En trofast følgesvend i alle rum i hjemmet er gardinet. For selvom man umiddelbart ville tro at dette blot var en lille del af indretningen, er det stadig værd at lægge tanke i, præcis hvilken type af gardin, som gør sig dekorativ i det enkelte rum. Gardinets behov afhænger af, hvilket rum det er placeret i, hvorved faglig ekspertise og hjælp inden for området, kan være en fordel. Du vil her blive guidet igennem forskellige gardintyper, og hvor de vil passe ind i dit hjem.

Privatliv og mørklægning i soveværelset

Vi bruger hele natten i vores soveværelse, og netop af den grund, bør man ikke gå på kompromis med, hvilke gardiner der bliver sat op. De har her et uundværligt formål, nemlig at holde rummet dejligt mørkt, så den gode natsøvn ikke bliver forstyrret. Hos https://www.gardinbus.nu kan du finde et væld af flotte rullegardiner, og mange andre typer gardiner, som grundet deres enkelthed og funktion, egner sig perfekt til soveværelset.

Stof i stuen

Stuen kræver ikke nødvendigvis en fuld mørklægning som soveværelset. Her vil et klassisk stofgardin ligeledes kunne gøre tricket. Stofgardiner kan tilgås i mange forskellige farver og i mange forskellige materialer, hvoraf der helt sikkert findes et stofgardin, som vil flette sig godt ind i din stue. Stofgardiner fungerer til små vinduer, men vil også komplementere et væg-til-loft-vinduesparti rigtig godt, da stoffet falder på en meget let og elegant måde.

Lækkert og praktisk i køkkenet

I køkkenet er det sjældent rart at have noget der hænger og flagrer, da det hurtigt kan komme i vejen. En optimal løsning hertil er derfor persienner. Persienner fås, ligesom så mange andre gardiner, også efterhånden i flere farver og materialer, end den helt klassiske hvide, som så mange af os kender. De er nemme at tørre af, hvilket er en nødvendighed, når de skal hænge omgivet af daglig madlavning.