Få styr på sikkerheden med gode låse

Hvad er din første tanke, når du hører ordet låsesmed? Mange associerer det måske primært med at have låst sig selv ude af boligen og have brug for hjælp til at komme ind igen. Men en låsesmed har mange flere funktioner end lige det. Den vigtigste og største funktion er i virkeligheden deres viden og erfaring med forskellige låsesystemer, der kan komme jer til gode, når I står overfor at skulle have låsene i jeres hjem skiftet ud.

Der findes rigtig mange forskellige former for låsesystemer, men de kan i udgangspunktet inddeles i to kategorier: elektroniske og mekaniske låsesystemer. I private hjem er det generelt de mekaniske låsesystemer, der bedst kan betale sig. Det er den klassiske løsning, du formentlig allerede har, hvor det er en almindelig lås med fysiske nøgler, I har i huset. Det er muligt at få lavet ekstra nøgler, alt efter hvor mange, I er, der skal bruge dem.

Sørg for, at låsene er godkendte

Det er altid vigtigt, at man køber låse, der er godkendte og installeret korrekt. Det kan være afgørende for sikkerheden, ligesom det i mange tilfælde også har betydning for, om forsikringen dækker ved et eventuelt indbrud. En lås, der ikke er godkendt efter de gældende standarder, vil i udgangspunktet ikke være dækket af forsikringen, hvis den brydes op. Det er altså værd lige at sørge for at få styr på.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din lås egentlig er godkendt, vil du altid kunne få svar på det ved en låsesmed. Måske det viser sig, at jeres låsesystem faktisk fungerer fint, og at I kan nøjes med at få lavet et par ekstra nøgler, hvis det er det, I mangler? Det kan også være, I bliver anbefalet at få skiftet systemet ud, hvis det ikke lever op til kravene og er sikkert nok.