Få mere lys i hjemmet for at komme gennem den mørke vinter

For mange er den største ulempe ved at bo i Danmark, at vinteren er så mørk. Dagene er korte – det er mørkt, når vi står op og kører på arbejde, og mørkt igen, når vi har fri. Manglen på lys kan gøre os ekstra trætte, triste og dovne, for det mest fristende er at putte sig med dynen på sofaen og sætte en god serie på.

Så hvordan kan du få mere lys, varme og energi i løbet af vintermånederne? Stearinlys (ægte eller LED) giver lidt ekstra hygge, men de lokker også til afslapning i stedet for aktiviteter. Du skal have nogle gode lamper, der giver arbejds- og læselys.

Få gang i de små grå

Vil du holde hjernen skarp og opmærksom, skal den aktiveres. Der findes mange måder at holde gang i hjernen, så den ikke går helt i vinterdvale. Du kan for eksempel hænge en Muuto lampe på væggen bag sofaen, så du kan sidde og læse – enten for dig selv eller højtlæsning med ungerne.

Med en god spisebordslampe opfordrer du til fælles aktiviteter omkring bordet. Der kan lægges puslespil, spilles trivial eller andre spil, tegnes, males og meget andet, som hele familien kan samles om. En specialdesignet Anour lampe kan sætte et helt unikt præg på jeres hjem; den giver godt lys og fungerer samtidig som et svævende kunstværk.

Der skal også være plads til hygge

Naturligvis skal der også være plads til hygge og varm kakao – det er noget af det bedste ved den danske vinter. Du kan bruge lyskæder (det er ikke bare julepynt) forskellige steder i hjemmet eller en tidløs Akari lampe til at give et blødt og varmt lys i hjemmets mørke hjørner. Har I en trappe, kan du for eksempel vikle en lyskæde om gelænderet.