Find udklædning til hele familien

prins

Det kan være lidt af et cirkus at få styr på fastelavnsudklædningen til hele familien. I kan selvfølgelig bare klæde jer ud som det – en hel flok cirkusartister. Hvis den idé ikke lige er noget for jer, har vi heldigvis samlet en række andre ideer og tips i denne korte guide, så du kan få hele familien klædt ud til fastelavn.

Unikke kostumer til børn og voksne

Når det kommer til udklædning, er der mange forskellige måder at gribe det an på. Måske foretrækker du at lave det hele helt selv. Det giver ofte nogle meget imponerende resultater, hvis du altså har haft tid nok til at finpudse detaljerne.

Denne løsning kræver dog også, at du har en god dosis kreative evner, og det er en fordel, hvis du har tendens til at gemme både dimser og dutter, så du senere hen kan trylle dem om til noget helt særligt. Hvis du ikke engang ved, hvor symaskinen befinder sig, og du ikke aner, hvordan du ville give dig i kast med at tråde en nål, er det ikke så oplagt at gå gør-det-selv-vejen. Har du fikse fingre, er der mange penge at spare ved selv at designe kostumerne til fastelavn.

Desuden kan du være sikker på, at ingen andre ser ud som dig og din familie. Inden du laver kostumerne, skal du selvfølgelig spørge din familie til råds. Det nytter ikke noget, hvis du for eksempel laver et kostume til din datter, som hun slet ikke gider have på, hvis det for eksempel kradser eller ikke ligner den prinsesse, hun helst ville være.

Festlig udklædning til fastelavn

Du kan spare yderligere penge ved at finde på et tema for alle jeres kostumer. På den måde kan du bruge det samme stof eller få mængderabat, når du køber tilbehør. Det ser for resten også ret sejt ud, når der er flere, hvis udklædning passer sammen. I kan for eksempel klæde jer ud som Anders And, Andersine og Rip, Rap og Rup eller alle sammen være beduiner i haremsbukser og turbaner.

Udover at du sparer penge til materialer, vil dine børn med garanti synes, det er rigtig sjovt, at I alle sammen har det samme kostume. Med andre ord er en fastelavnsfest det perfekte tidspunkt til at afprøve dine mest vilde og skøre idéer, for der går med stor sandsynlighed et helt år igen, før du skal have et sjovt kostume på. Derfor er det bare med at give den gas med farver, glimmer eller sjovt tilbehør.

Hvis du ikke er et geni med en symaskine, kan du selvfølgelig også finde mange fede fastelavnskostumer på nettet eller i Spøg og Skæmt-forretninger. Vil du gerne undgå at ligne de andre gæster til festen, kan du vælge at købe nogle dele, der ikke hører sammen, for eksempel en skør hat, nogle handsker eller noget andet, der kan gøre dit kostume en lille smule anderledes. Et billigt alternativ er at sammensætte noget af dit almindelige tøj på en skør måde, men det er nok ikke den løsning, dine børn vil synes er mest sjov.