Forældrene betyder mindst lige så meget som børnene

Hvordan kan det egentlig være, og burde barnet ikke altid komme først? Nej og jo. Spørgsmålet er sådan lidt ambivalent, da der jo er flere aspekter til det. Man kan starte med at stille sig selv spørgsmålet, om barnet vil have det godt, hvis forældrene ikke har det godt?

 

Svaret er højst sandsynligt nej, hvorfor de to uomtvisteligt hænger sammen. Har forældrene det godt, jamen så er der en ret stor sandsynlighed for, at barnet også har det godt. Derfor er det en balancegang, hvor der skal være plads til begge to i hverdagen. På den måde opnår man nemlig den klart bedste hverdag.

 

Én af de allerbedst forklarende analogier er egentlig fra et fly, hvis der opstår en nødsituation. Vi kender allesammen til den introduktionsvideo, hvor man ser, at forældrene skal tage iltmasken på først, og så først derefter giver sine børn den på. Pointen er, at det jo ikke nytter at hjælpe barnet først, hvis det betyder at forældrene kommer til at få det dårligt.

 

Heldigvis findes der rigtig mange måde, hvor begges behov bliver opfyldt og tilgodeset. En vuggemotor er et pragteksemplar på det, da den netop er supergod til børnene men i allerhøjeste grad også for forældrene. Lidt ligesom en robotgræsslåmaskine, betyder det at forældrene pludseligt får meget mere tid og dermed mere velvære i hverdagen. Dette kommer kun barnet til gode.

 

Yderligere kan man sige, at det er fedt nogle gange, at lade det hårde arbejde blive gjort af en robot. Barnet er sådan set ligeglad med, om det er mor eller far som står og vugger eller en robot. Følelsen og bevægelsen er den samme, og resultatet er, at barnet vil falde i søvn og have det dejligt.

 

Dermed vil forældrene også have det rigtig fint, hvilket med andre ord må betragtes som en vaskeægte win-win situation.