Giv dit ordblinde barn de bedste muligheder

Det kan godt være svært at have et ordblindt barn. Både fordi du måske ikke helt selv ved, hvordan det føles, og derfor ikke ved, hvordan du bedst hjælper barnet, men altså også fordi det som forælder altid er hårdt at have et barn, der ikke udvikler sig helt som de andre børn. Det er dog vigtigt at huske på, at dit barn er helt som det skal være – og at din primære opgave bare er, at give barnet de bedste muligheder, du overhovedet kan.

Få testet barnet ved tvivl

Ofte fås mistanken omkring ordblindhed hos et barn allerede i de tidligere skoleår, selvom det selvfølgelig varierer meget. Ofte vil det ske igennem skolen, hvor en lærer måske mistænker noget, ud fra hvad der ses i undervisningen. Det kan dog også godt være, at det er barnet, der kommer til dig, og er ked af, at det med at læse er sværere, end det er for alle andre – og så er det altså bedst at tage initiativ til en læsetest, fordi en test uden grund er bedre end ingen test.

Privatundervisning kan blive nødvendigt

Hvis der i skolen er problemer med læsningen for barnet, kan det være, at der er brug for at få privat læsehjælp oven i, med en der er mere specialiseret i at hjælpe børn med læsevanskeligheder. For ordblinde børn er det nemlig ikke bare så nemt som at sige ”lær at læse!” Der er basale problemer med at læse, og derfor er det nødvendigt med mere intensiv og specialiseret ordblindeundervisning, som meget vel kan være privatundervisning. Ofte kan det også være til barnets fordel at gøre brug af nogle af de programmer og anden teknologi, der efterhånden findes. Det kan være en stor hjælp igennem hele skoletiden, og kan måske være medvirkende til, at det bliver knap så svært for barnet.