Gode grunde til at udskifte gamle lysstofrør med moderne LED armaturer

LED armaturer er moderne lyskilder, som har mange fordele i forhold til de gamle lysstofrør. LED armaturer er ikke kun bedre for miljøet, de er også langt mere økonomiske at bruge. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af grundene til, at det kan betale sig at skifte gamle lysstofrør ud med LED armaturer.

LED som alternativ til lysstofrør

LED armaturer er et godt alternativ til de gamle lysstofrør. Godt nok er lysstofrør ofte billige i indkøb, men de har et relativt højt strømforbrug, holder ikke så længe og belaster miljøet meget, når de skal bortskaffes. LED armaturer er typisk lidt dyrere i indkøb end lysstofrør, men de er billigst på længere sigt, da de bruger langt mindre energi, holder meget længere og er mere miljøvenlige.

LED armaturer til alle typer rum

LED armaturer findes i mange forskellige designs og passer ind i alle typer rum – både udendørs og indendørs. Derudover ser LED-armaturet flottere ud, og det fylder ikke så meget som de gamle lysstofrør, hvilket gør dem tiltalende for flere private og ikke kun som lyskilde hos virksomheder og institutioner.

Lyskvalitet og farvegengivelse

Lige da LED kom frem, fik det et ry for at have en dårligere lyskvalitet og ringere farvegengivelse end glødepærer og lysstofrør – men det er langt fra tilfældet i dag! Når du skal finde ud af, hvor naturtro pæren kan gengive farverne, skal du kigge efter RA- eller CRI-værdi. En RA-værdi (eller CRI-værdi) på 100 er en perfekt farvegengivelse, der tilsvarer solens lys. Hvis du vælger et LED armatur med en RA-værdi på mindst 80, får du en god farvegengivelse.

Farvetemperatur – Varmt eller koldt lys

Noget andet, du skal holde øje med, er farvetemperaturen. Farvetemperaturen måles i Kelvin, og jo højere Kelvin, des koldere er lyset. Vælger du LED-lys med en temperatur på under 3.000 Kelvin, giver de et behageligt, varmt lys.