Gør dit hus så energisparende som muligt

Energisikring af dit hus er en investering, ja, men det er så sandelig en som ender med at give overskud på den lange bane. Der er mange måder at mindske energiforbruget, som at bruge mikroovnen i stedet for ovnen eller tage korte bade. Men den bedste måde er at energisikre dit hus. I denne oversigt får du tre forslag til hvordan du kan gøre dit hus så energibesparende som muligt, og på den måde spare penge.

Vinduer

Vinduer er én af de store syndere, når det kommer til at lukke varme ud. Fordi de ikke er massive som mure, men blot nogle lag af glas, kan meget varme slippe ud, især hvis der er tale om gamle vinduer. Heldigvis kan du få vinduer der lever op til energikrav i 2022, og holde varmen inde. Med energioptimerede vinduer, kan du have store partier med glas, uden at bekymre dig om tabt varme.

Hulmursisolering

Hvis du har et hus af ældre dato, er det sandsynligt, at dine husmure ikke er én mur, men faktisk to mure med et hulrum i midten. Dette hulrum kan fyldes med isoleringsmateriale og gøre dit meget mere energibesparende. Forestil dig forskellen mellem en tynd denimjakke og en dunjakke. Dette er forskellen på en hulmur uden isolering og en mur med isolering. Dette er en forholdsvis billig investering, som virkelig giver meget valuta for pengene.

Varmepumpe

Dette er måske ikke en lille investering, men hold da op, hvor det batter. Hvis du har et olie-, gas- eller pillefyr, så holder du nok ekstra øje med energipriserne for tiden. En varmepumpe er en utrolig effektiv måde at varme dit hjem op med den minimale mængde energi. Du kan endda få varmepumpe, som kun modtager strøm på de tidspunkter, hvor det er billigst, altså om natten. På den måde er energiforbruget utroligt lavt.