Guide: Det skal du gøre, hvis din kloak driller

Du er som regel ikke i tvivl, hvis din kloak eller dine afløb begynder at drille. Men når du begynder at se tegn på kloakproblemer, er det en rigtig god idé at gøre noget så hurtigt som muligt.

Men skal du egentlig stille op med dine kloakproblemer?

Kontakt din lokale kloakmester

Der er meget, du kan gøre for at forhindre kloakproblemer fremadrettet, men når først du oplever problemer, så er det en god idé at kontakte en professionel kloakmester. Det er nemlig ikke ofte, at du kan komme af med kloakproblemer selv.

Der skal som regel professionelt kloakudstyr til. Det er heller ikke sikkert, at du er helt klar over, hvor dine kloakproblemer præcis er henne, men det kan din lokale kloakmester hjælpe dig med at finde ud af. På c-tv.dk finder du professionel kloakhjælp.

Gør noget så hurtigt som muligt

Der er forskellige former for kloakproblemer, men der er typisk ikke nogen kloakproblemer, der bliver bedre af at vente. Derfor er det altid en fordel at gøre noget så hurtigt som muligt, når du begynder at mistænke, at der er noget galt.

Nogle typiske tegn på kloakproblemer er f.eks. vand, der løber langsomt ud af dine afløb, et toilet der stopper eller et bad, der oversvømmer dit badeværelsesgulv. Nogle kloakproblemer giver også en dårlig lugt af kloak.

Forebyg kloakproblemer fremover

Når først du har haft problemer med din kloak, så ønsker du ikke at have det igen. Derfor er det også en rigtig god idé at undersøge, hvordan du bedst muligt skåner din kloak og dine afløb. Det er en god huskeregel, at du aldrig skal komme ting i dine afløb, som ikke hører til der. Det gælder både vatrondeller, stegefedt, kemikalier, malingrester, hygiejnebind, bleer m.m. Det er alt sammen noget, der stopper dine afløb.