Guide: Samvær med familien når det er koldt

Efteråret og vinteren er en lang og svær tid. Mange mennesker bliver mere triste og får mindre overskud. Det gælder også forældre, som måske har meget arbejde, eller bare har meget at se til generelt. Derfor kan det også være svært at finde tid til at være sammen med familien bare hygge sig.

Læg skærmene væg

Vi lever i en tid, hvor skærme fylder meget. Derfor kan det også være rigtigt svært for alle i familien at lægge dem væk. Men prøv alligevel, for det vil med garanti forbedre jeres samvær, at I ikke kigger på en skærm hele tiden. Hvis I mangler inspiration til hvad I kan lave, kan I eksempelvis synge nogle børnesange. Jeres børn vil helt sikkert elske, hvis I sang nogle børnesange med dem. Det gode ved børnesange er også at det er en oplagt indendørsaktivitet. Det gør at det er perfekt at bruge vinteren og efteråret til at synge børnesange.

I kan også lave noget kreativt sammen. Det kunne eksempelvis være at tegne eller at lave perleplader. Det er super hyggeligt at lave perleplader, fordi I kan være kreative, samtidigt med at I får noget ud af det. Og så synes børn det er rigtigt sjovt at se deres perleplade, forvandle sig fra en masse små perler til en stor perleplade.

Tag det varme tøj på

Bare fordi det er koldt, betyder det ikke at I ikke kan være uden for. Naturen er rigtig smuk om efteråret, og hvis I er heldige, er der sne til vinter. Når det er koldt udenfor skal I bare huske at tage varmt tøj på. Det kan eksempelvis være en flyverdragt eller et halstørklæde. Udenfor kan I eksempelvis samle kastanjer. På den måde kan I komme udenfor, og derefter gå ind i varmen, og lave kastanjedyr med, garn, tandstikker og kastanjer.