Gulvafslibning: 3 ting du ikke skal gøre

Information om gulvslibning

Har tiden sat sine spor på dine trægulve? Og er de ved at trænge til en opfriskning?

Så er det fristende at give dem en gulvafslibning. Du kan sagtens selv give det et skud og leje en gulvmaskine. Der er dog nogle ting, du ikke skal gøre, hvis du gerne vil have det bedste frem i dine trægulve.

Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal undgå at gøre, når du sliber dine trægulve ned.

1. Slib ikke et gulv, der ikke kan tåle det

Selvom du har trægulve i dit hjem, er det ikke sikkert, at de kan holde til at blive slebet ned.

Du bør altid undersøge tykkelsen på dit trægulv, inden du går i gang. Er et gulv allerede blevet slebet ned mange gange, kan du ikke være sikker på, at det er tykt nok til, at det kan klare endnu en afslibning.

2. Slib ikke et gulv, der kan nøjes med en omgang grundig rengøring

Som vi allerede har været inde på, er det begrænset, hvor mange gange du kan slibe et trægulv ned. Derfor bør du ikke slibe dit gulv, med mindre der er et reelt behov for det.

En grundig rengøring kan gøre underværker for et beskidt trægulv. Prøv altid det først, før du beslutter dig for at bruge tid og penge på en gulvafslibning. Er gulvet spækket med ridser og mærker, er hverken knofedt eller sæbe tilstrækkeligt, og så kan det give god mening at slibe gulvet ned.

3. Spring ikke over, hvor gærdet er lavest – forbered dig godt

Begynd aldrig at slibe, før du har forberedt dit gulv efter alle forskrifter.

Gulvet skal være rent, når du starter gulvmaskinen. Og du må ikke glemme at dykke alle søm og skruer i gulvet. Glemmer du det, kan du i værste fald ødelægge gulvmaskinen.

Og så bliver det hurtigt en dyr fornøjelse at levere den lejede maskine tilbage til farvehandleren eller byggemarkedet, ja eller din lokale gulvsliber.