Har du styr på dine nøgler?

Et nøglebundt kan åbne op for en lang række forskellige muligheder for én. Dog skal man passe godt på sine nøgler, for hvis de falder i de forkerte hænder, så kan uvedkommende finde vej til nogle af de mest værdifulde genstande i ens hjem. Man låser hoveddøren, pengeskabet og cyklen, fordi det er privat og kun vedrører én selv. En tyv kan godt se, når man ikke er hjemme. Nøgler er praktiske, men det er vigtigt, at man passer ekstra godt på dem. Man kan få hjælp af en låsesmed til at tyverisikre ens hjem. Har du brug for et af de bedste og sikreste låsesystemet på markedet, så tjek Ruko låse ud.

Gem nøglerne et atypisk sted

Et af låsesmedens råd er, at man skal opbevare ens husnøgle et atypisk sted. Opbevarer man en husnøgle for at kunne komme ind i ens eget hjem i tilfælde af, at man har glemt ens nøgle, så bør man ikke gemme nøglen under måtten eller i en krukke. Potter og krukker med bunden i vejret er et af de mest traditionelle steder at gemme ens nøgler. Derfor er det også et af de første steder, som tyven vil kigge. En pose i jorden er en meget mere sikker løsning. Det kræver dog lidt ekstra besvær, men det ekstra arbejde kan nok opveje konsekvenserne af et potentielt indbrud.

Hold nøglerne tætte

Låsesmeden fraråder, at man har ens nøgler i jakkelommen eller i lignende åbninger, som ikke sidder tæt ind til ens krop. Hold derimod nøglerne tæt på kroppen, så man kan mærke, hvis nogen kommer lidt for tæt på. En tyv vil ikke risikere at blive taget på fersk gerning, og vil gøre alt, for at undgå at komme i rampelyset. Tyven vil specifikt gå efter de nøgler, som er nemme at få fat i, da der er en mindre risiko for at blive opdaget.

Lav en aftale med naboen

Låsesmeden anbefaler også, at man kan lave en aftale om nøgleordning med naboen. På den måde kan man gemme ens nøgler hos naboen, og lade naboen gemme deres nøgler hos én. I dette tilfælde er det ligegyldigt, hvor man gemmer nøglen såsom under en krukke, da tyven vil tro at nøglen hører til det mest nærliggende hus. Det værste, der kan ske er, at han tager nøglen med sig, men det er en billig pris at betale for at sikre ens værdier. Dette er en af låsesmedens råd til at holde tyven ude på. Derudover er det også en mulighed for, at få et godt naboskab, som kan komme både én selv og naboen til gode i fremtiden.