Hvad skal man gøre, når alle børnene er flyttet hjemmefra?

Står I i den situation, som mange forældre før jer også har oplevet, hvor alle børnene pludselig er flyttet hjemmefra?

Efter mere end 18 år med hjemmeboende børn kan det godt føles helt mærkeligt, når der pludselig ikke længere er de ekstra personer, som man skal tage sig af, være der for og sætte tid af til. Men frygt ej, for selvom I måske kommer til at savne at have børn, der bor hjemme, går I også en dejlig tid i møde, hvor I endelig kan få mere tid til at være et par igen. Det er tid til at skrue op for romantikken!

Få romantikken tilbage

Efter rigtig mange år hvor det hele har handlet om børnene, kan lidt af romantikken godt være forsvundet – i hvert fald den dejlige hverdagsromantik. Men det gør slet ikke noget, for nu hvor jeres børn alle er flyttet ud, har I endelig tid til at fyre op for romantikken igen.

I skal ikke længere ind og se datterens håndboldkamp hver torsdag aften, så I har faktisk rigtig meget tid til overs, som I skal finde noget nyt at bruge på, og det kunne eksempelvis være flere romantiske dates, så I rigtig kan bringe gnisten tilbage. Så viser I også overfor jer selv, at I ikke blot er et gammelt ægtepar med store børn.

Tag på spaophold for 2

For at holde fast i romantikken, kan I eksempelvis arrangere en spadag for 2, hvor I rigtig kan nyde godt af hinandens selskab.

Et spaophold er rigtig romantisk, fordi I kan give jeres fulde opmærksomhed til hinanden, samtidig med at I får slappet af. Når man slapper af, har man typisk også meget mere overskud og god energi, som I så kan udnytte til det gode.

Rejs sammen

Hvis et kortvarigt spaophold ikke er nok for jer, kan I også tage et større skridt og tage ud og rejse sammen. I alle de år, hvor I har haft børn, som skulle tages hensyn til hver eneste dag, har det selvfølgelig ikke kunnet lade sig gøre at tage på en længere rejse, men nu hvor børnene selv er fløjet fra reden og har deres egne liv at tage sig af, er det oplagt, at I tager på den rejse, I altid har drømt om.

I bestemmer helt selv nu, og sådan noget som at rejse kan pludselig lade sig gøre, fordi I ikke længere har små børn at tage hensyn til.