Hvordan vælger man den rette seng til teenageren?

Er det tid til at købe en ny seng til teenageren, er det vigtigt, at man får købt den rette seng. Det er nemlig en tid, hvor det er vigtigt, at barnet får optimal søvn. Derfor bør du som forælder ikke gå på kompromis med valget af sengen.

Det er dog ikke sikkert, at du ved, hvordan du egentlig skal bære dig ad med at finde en god seng til din teenager. Der er nemlig rigtig mange ting, der er vigtige at tage højde for.

I forbindelse med valget af en ny seng til din teenager, er der en række faktorer, der især er vigtige at have fokus på, hvilket du kan blive klogere på herunder.

Vælg den rette sengetype

Det første, der skal tages op til overvejelse, er sengetypen. Der findes nemlig flere typer senge, du kan vælge mellem. For at sikre, at din teenager får en god seng at sove i, anbefales det at investere i en kontinentalseng.

Kontinentalsenge består nemlig af hele tre madraslag, hvilket ikke blot sikrer, at barnet får den støtte, der er brug for i løbet af natten. Det sikrer også, at dit barn ligger komfortabelt i sengen, hvilket selvfølgelig også er et yderst vigtigt aspekt.

Vær dog opmærksom på, at denne sengetype som regel er dyrere end en almindelig boxmadras. Det er dog penge, der er godt givet ud, da det sikrer, at din teenager får en kvalitetsrigtig søvn.

Pas på, at sengen ikke bliver for lille

Det er ikke nogen hemmelighed, at senge kan fås i mange størrelser. Derfor er størrelsen også et af de aspekter, der skal tages højde for, hvis du skal købe en ny seng til din teenagesøn eller -datter.

En almindelig enkeltmandsseng måler 90 cm i bredden og 200 cm i længden. Det kan dog blive en anelse smalt, hvorfor mange vælger at købe en trekvartseng, der måler 140 cm i bredden og 200 cm i længden, da det giver en smule mere plads.

Ønsker du at købe en seng til din teenager, der sikrer, at pladsmangel ikke bliver et problem, kan du finde en 140×200 kontinentalseng her, hvor der selvfølgelig også vil være en seng, der harmonerer med dine krav.

Sæt et budget, inden du leder

Inden du giver dig i kast med at lede efter en ny seng, er det en god idé, at du sætter et budget. Ved at gøre dette, kan du gøre det lettere at sortere i det store udvalg, så du ikke spilder tid på at se på senge, der ikke har din interesse.

I denne forbindelse er det vigtigt, at du er opmærksom på, at kvalitet koster. Derfor bør du ikke sætte for lavt et budget, da det trods alt er din søn eller datters søvnkvalitet, der er tale om.

Der kan dog være penge at spare ved at vælge en seng, der måler f.eks. 140×200 cm, fremfor at købe en dobbeltseng, der måler 180×200 cm. Ligeledes er der ofte også penge at spare ved at købe sengen på nettet.