Hyg jer i familien med en lydbog

Det kan indimellem være svært at finde ud af, hvad man skal lave sammen i familien. Ofte har man mange forskellige interesser, som gør, at man hurtigt kan have modstridende meninger om, hvad der er hyggeligt og sjovt at lave. Hvis man ønsker et afslappende element i familien, som man kan hygge sig omkring, så bør man helt klart forsøge sig med en lydbog.

Prøv en gratis lydbog

Har man ikke hørt lydbøger før, kan man have en tendens til, at man ikke bare uden videre kaster sig ud i lydboguniverset. Her har de danske lydbogtjenester dog gjort det nemmere for en. Det er nemlig muligt at høre en gratis lydbog eller flere gratis lydbøger i en prøveperiode ved en af lydbogtjenesterne. Man kan med fordel prøve sig med en Mofibo prøveperiode. Mofibo er en meget populær lydbogtjeneste og man vil her have rig mulighed for at finde en bog, som hele familien kan lide. Man kan nemlig høre flere tusindvis af lydbøger på lydbogtjenesten. Samtidig kan man også læse e-bøger, hvis man har brug for lidt afveksling.

Hør en hyggelig og eventyrlig fortælling

Når man skal vælge, hvilken lydbog man ønsker at forsøge sig med at høre sammen i familien, så skal man tænke over, hvilken alder ens børn har og herved hvilke fortællinger, der interesserer dem. Samtidig skal man finde en bog, som de voksne også har interesse i at høre. Derfor kan en rigtig god lydbog være Harry Potter og De Vises Sten lydbog. Fortællingen om Harry Potter er utrolig populær hele verden over. Af denne grund høres fortællingen af både små som store. Det er derfor oplagt at begynde at høre Harry Potter som lydbog i familien, da fortællingen omfavner alle aldersgrupper.

Hør en spændende og lærerig fortælling

Har man børn, der er blevet lidt ældre, så skal man finde en fortælling, som er spændende nok til at fange deres opmærksomhed. Det kan her være en fordel at finde en fortælling, som samtidig er lærerig. Ordet historiske bøger er for rigtig mange mennesker et negativt ladet ord. Historie lyder som noget, der er tungt at komme igennem og nogle mennesker ønsker i højere grad at fokusere på nutiden fremfor fortiden. Det er dog vigtigt også at vide noget om historiske begivenheder. Dette har Jan Guillou gjort nemt for den danske befolkning. Han skriver nemlig romaner, hvor man hører om historiske begivenheder fra forskellige familiers perspektiv. På denne måde får man et nuanceret billede og bliver introduceret til historien på en spændende måde. Jan Guillou har også skrevet en fortælling, der siges at reflektere sin egen barndom. Fortællingen hedder Ondskaben og handler om drengen Erik, der har det rigtig svært, da vold er et dagligt ritual i hans hverdag. Det er muligt at høre Ondskaben lydbog gratis på Mofibo og fordybe sig i fortællingen med hele familien.