Idéer til at gøre hjemmet mere børnevenligt

Der findes ikke en egentlig definition på et børnevenligt hjem. Der findes ikke desto mindre en masse måder, hvorpå man kan gøre hjemmet mere børnevenligt. Nogle af disse måder vil vi gennemgå i dag. Fortsæt derfor læsningen, hvis du er forælder til et eller flere børn, som du ønsker skal have det så godt som muligt i hjemmet.

Få skiftet de klassiske plakater ud med sjove og søde børneplakater

Der findes efterhånden ikke det hjem, der ikke indeholder plakater i et eller andet omfang, men hvem siger, at man nødvendigvis skal vælge de klassiske plakater?

Har man børn, og vil man gerne have, at de føler sig godt tilpas derhjemme, så vil det være mere end oplagt at få hængt nogle søde og sjove børneplakater op. Det kan f.eks. være plakater med dyre- og naturmotiver. Der findes også børneplakater med sjove citater – vel at mærke citater, som de fleste børn kan relatere sig til. Vil du gerne købe børneplakater til hjemmet, så aflæg Dear Sam et besøg.

Dear Sam har et godt tilbud til dig: Brug rabatkoden JF35 og spar hele 35 % på alle deres plakater. Du har indtil d. 8. oktober 2021 til at gøre brug af tilbuddet.

Investér i fingerbeskyttelse til døre og dørkarme – og skån de små børnefingre

Der findes næppe det, der er mere smertefuldt end at få fingrene i klemme mellem dør og karm. Mindre smertefuldt bliver det ikke, hvis man er barn og ikke har gennemskuet konsekvenserne ved, at en dør smækker. I værste fald kan der opstå alvorlige fingerskader, der kræver en tur på skadestuen. For at undgå dette bør du købe og montere fingerbeskyttere (beregnet til døre) overalt derhjemme.

Få børnesikret trappen

Bor du i et etagehus, der helt naturligt vil indeholde trapper, er det vigtigt, at du får børnesikret trappen. Små børn har typisk ikke ret meget erfaring med at gå på trapper, hvorfor de hurtigt vil kunne miste balancen – med et smertefuldt fald til følge. Faldulykker bør selvfølgelig så vidt muligt forebygges, og derfor anbefaler vi da også, at du får børnesikret trappen ved f.eks. at få monteret et sikkerhedsgitter.

Skab et legeværelse eller -hjørne

Børn elsker at lege, og da leg ikke kun kan give en masse grin og glæde, men også masser af læring og socialt samvær, så skal børnene selvfølgelig have lov til at lege, alt det de har lyst til. For at skabe de bedste rammer til leg vil det være oplagt at få skabt enten et legeværelse eller et legehjørne. Hvis der er et rum i overskud, vil et legeværelse selvfølgelig være det optimale, men et legehjørne i stuen eller på børneværelset kan også gå.

Ved at samle aktiviteten ét sted, så undgår du (langt hen ad vejen), at der kommer til at ligge legetøj overalt i hjemmet. Smart, ikke?