Indbrud efter sommerferien 2021

De fleste personer kender til frygten for, at en fremmed skal bryde ind i deres hjem. Det er både en krænkende og utryg oplevelse. I forbindelse med coronakrisen og selve nedlukningen af Danmark faldt antallet af indbrud markant i takt med at de fleste danskere begyndte at arbejde hjemmefra. En af Danmarks største låsesmede, Bagger Låse, udtalte at der generelt har været et større fokus på at sikre sin bolig mod indbrud end førhen. Dette skyldtes muligvis at danskerne nu fik tiden til at fikse denne vigtighed. I løbet af sommeren 2021 er der blevet åbnet mere og mere op for det danske samfund, hvilket medførte at danskerne forlod deres hjem mere og mere, i forbindelse med sommerferie, arbejde eller lignende. Denne ændring har betydet at indbrudstyvene nu er tilbage. Som ekspert på området giver Bagger Låse deres gode råd til, hvordan danskerne skal stoppe tyven. 

Hjemmearbejde medførte færre indbrud

Nedlukningen af Danmark har resulteret i at flere og flere danskere fik indbrudssikret deres hjem, hvilket også medførte det laveste antal indbrud i Danmark de seneste 25 år. Danskerne kunne pludselig føle sig mere trygge, både når de var hjemme, og når de forlod deres hjem for at tage på job, rejse eller andet. Normalt ligger Danmark på en førsteplads over flest indbrud per indbyggere, men grundet det stigende fokus på at indbrudssikre, faldt denne statistik i forbindelse med nedlukningen af Danmark.

Generelt er dét at indbrudssikre sin bolig en god idé, da det medfører at tyvene i højere grad bliver skræmt væk, fordi de støder på skilte med overvågningskameraer, alarmer og lignende. Dette er også ét af de fem gode råd til indbrudssikring som Bagger Låse udtaler sig om. 

Indbrudstyvene er tilbage

Trods nedgangen i antallet af indbrud, viser nye tal fra Danmarks Statistik, at antallet af anmeldte indbrud igen er steget hen over sommerferien 2021. I forbindelse med at samfundet er genåbnet, er flere indbrud også blevet anmeldt. Bagger Låse opfordrer danskerne til at holde fast i de gode vaner og råd fra nedlukningen. 

For at holde det lave antal indbrud nede på bagkant af nedlukningen, får du her nogle gode råd, som du kan bruge til at undgå indbrud i dit hjem. Det gælder blandt andre følgende fem råd:

  • Skræm tyvene væk ved at skilte med overvågningskameraer, alarmer og lignende.
  • Få installeret en ringeklokke med video, så du kan fange tyven hurtigt.
  • Undgå at slukke lyset, hvis du er væk længe, så det ligner, at nogen er hjemme. Du kan også få pærer, der tænder automatisk i et bestemt tidsinterval, så du sparer energi.
  • Bliv en del af konceptet “Nabohjælp”, så du ved, at nogen holder øje med din bolig, når du ikke er hjemme.
  • Sørg for at tjekke dine låse, så du er sikker på, at de fungerer som de skal.