Lær børnene tidligt om fordelene ved at være aktiv

Dette er sponsoreret indhold

Inaktivitet er desværre noget, som bliver mere og mere hyppigt blandt børn og unge mennesker, jo mere digital hverdagen bliver. Dette kan føre til dårligere sundhed, lav velvære og overvægt. Derfor er det vigtigt, at du som forælder lærer dine børn vigtigheden af at bevæge sig allerede i en ung alder. I denne artikel finder du tips og tricks til, hvordan du gør motion og sundhed til en fast del af dine børns hverdag.

Opfordre dem til at gå til en sport

For bare 15 år siden var det meget populært, at forældre krævede, at deres børn gik til en eller anden form for sport mindst én gang i ugen. Dette er faktisk ikke en dårlig ide, selvom det i dag strider mod mange opdragelsesfilosofier at kræve sådan noget af dit barn. Der er dog ingen der siger, at du skal tvinge dit barn til at gå til en sport, men det er en rigtig god ide at opfordre ham eller hende til at forsøge sig med forskellige sportsgrene og fortælle, at det er ok bare at prøve eller at springe fra, hvis det ikke fanger hans eller hendes interesse alligevel. For mange børn kommer det helt af sig selv, at de gerne vil gå til en sport, når de hører, at deres kammerater også dyrker sport. Du kan også selv præge dit barn ved at gå til forskellige former for aktiviteter med dit barn, når de er helt små.

Sport kommer dog også med en risiko. Derfor er det også vigtigt, at du opfordrer dit barn til at passe på og fortælle, hvis det gør ondt. Skulle der opstå skader eller lignende, kan du altid forsøge dig med en fysioterapeut.

Kom ud hver eneste dag

Hvis du vil give dit barn gode vaner, er det vigtigt, at du selv er et forbillede. Det kan du blandt andet være ved at sørge for at tage dine børn med udenfor hver eneste dag, uanset vejret for at lave noget aktivt. Det kan blandt andet være at gå en tur, cykle, stå på rulleskøjter, lege i haven, plukke svampe i skoven eller noget helt andet. Gør du dette med dine børn hver dag, vil det helt automatisk blive en del af rutinen.

Sund kost er vejen frem

Sidst men ikke mindst er det en god ide, at du gør de sunde varer til en fast del af jeres kost. Hvis dine børn er kræsne, kan du altid forsøge at gemme de sunde varer i maden. Dette er særligt nemt med sådan noget som lasagne, suppe, boller i karry og lignende retter.