Må min familie kontakte en ny forsvarsadvokat på mine vegne?

Det er ikke altid, at man selv er i en situation, der tillader, at man kan vælge eller skifte forsvarsadvokat. Det kan der være flere årsager til, men som regel skyldes det, at man er varetægtsfængslet.

Er man det, er man nødt til at finde andre måder, hvorpå man kan kontakte en ny forsvarsadvokat. Heldigvis er der hjælp at hente hos familien, da de gerne må bistå dig i denne sammenhæng.

Det forudsætter dog først og fremmest, at du er villig til at involvere din familie i din retssag. Ikke alle er interesseret i dette, og i så fald er du nødt til at finde en anden løsning.

Hvis ikke det anses som værende et problem for dig at involvere din familie, kræver det fortsat en smule af dig. Det er nemlig et krav, at du har udformet en fuldmagt, der tillader din familie at kontakte en advokat på dine vegne.

Fuldmagten er simpel at lave

Du skal ikke bekymre dig for, hvorvidt det er vanskeligt at lave en sådan fuldmagt. Det er hverken noget, der er vanskeligt eller tidskrævende, hvorfor det naturligvis er noget, alle kan finde ud af.

Ligeledes er dette også ensbetydende med, at der ikke er behov for at få den nuværende advokat til at hjælpe med at udforme den, da man selv kan klare det.

Faktisk skal der ikke stå andet, end følgende i din fuldmagt: ‘Jeg ønsker advokat XX som min forsvarer’. Dertil er det dog også et krav, at du sætter din underskrift på fuldmagten, da den ellers ikke er gyldig. Derefter er din familie i sin gode ret til at finde en god forsvarsadvokat til dig.

Alle har ret til at skifte forsvarsadvokat

Er du af retten blevet tildelt en beskikket advokat, er du ikke forpligtet til at lade vedkommende varetage din retssag. Ønsker du at skifte til en anden forsvarsadvokat, er du i din gode ret til at gøre dette.

Som tidligere angivet er det dog ikke alle, der har mulighed for at håndtere selve overdragelsen på egen hånd. Derfor kan det være en nødvendighed at involvere familie eller deslige.

Har du ikke lyst til, at din familie skal være involveret, kan du godt klare det selv. Det kræver dog, at du går gennem personalet i arresten eller politiet. Typisk er det ikke nær så hurtigt, som at få udformet en fuldmagt til din familie.