Mere tid til familien

prins

Mange drømmer om et liv, hvor de får mulighed for at have mere tid til familien. Det handler om at finde de rigtige prioriterer, så man har muligheden for det. Selvfølgelig kan det være svært at prioritere familien, hvis man arbejder ekstremt mange timer. Derudover kan der være nogle interesser, man gerne vil have tid til.

Derfor må man selvfølgelig forsøge, om man kan prioritere, så man har en god balance. Arbejdet kan være en af de ting, hvor mange vil kigge på, hvordan de skærer ned. Lad os sige, at man eksempelvis har sin egen virksomhed. Måske forsøger man altid at klare alle tingene selv. Det kan betyde, at man bruger helt voldsomt mange timer på det hver uge.

Her kan det måske være relevant at tænke i, hvordan man kan uddelegere nogle af tingene. Det kunne være, man skulle ansætte en virtual assistant, som kan klare nogle af de digitale opgaver. Er man eksempelvis ikke så stærkt indenfor dette område, kan det være relevant. Det kunne også være andre former for hjælp, som letter dit arbejde. Eksempelvis én, som kan klare noget papirarbejde for dig.

Planlæg for familien først

Hvis man har et ønske om at bruge mere tid sammen med familien, skal man også planlægge derefter. Det kan man gøre ved altid at sætte familien først. Det er dog måske lidt nemmere sagt end gjort. For man vil selvfølgelig også gerne lige have mulighed for at passe de andre ting, man er forpligtet til.

Det handler om, at man snakker med familien, når man planlægger. Måske kigger man på, hvor de har nogle huller. Herefter kan man forsøge at lægge sine egne huller på de samme tidspunkter. Det behøver bestemt ikke altid være så svært at få tingene til at passe lidt sammen.

Tal om jeres behov sammen

En god familie er ofte den, som taler rigtig godt sammen. Det kan sagtens være noget, som varierer rigtig meget. Nogle har måske altid haft nemt ved at snakke sammen om deres behov. Pludselig har alle fået mere travlt, og man glemmer det måske lidt igen. Her er det rigtig vigtigt, at man prøver at finde tilbage til de gode rytmer.

Hvis man skal sidde og tale sammen, behøver det ikke at foregå i rundkreds med en fjer i håret. Det kan sagtens bare være over middagen, at man lige vender situationen. Det giver ofte noget godt for alle parter i familien.