Prøv nyt mad med familien

Hvad er din livret? Tænk på, hvad der dukker op i dit hoved, når jeg spørger det. Er det noget, du elsker, fordi du har prøvet så mange fødevarer, og det skilte sig ud blandt resten, eller er det noget, du elsker, fordi det er praktisk, og du har valgt det fra en lille pulje af muligheder? Hvordan ved du, at det virkelig er din favorit, medmindre du har prøvet en bred vifte af fødevarer?

Udvid din horisont

Nogle mennesker afviser bare madideer på baggrund af deres opfattelse eller madens udseende. Prøv maden og afgør derefter, om du kan lide det eller ej. Hvordan kan du vide om du kan lide det eller ej, før du har prøvet det?

Hvis du aldrig har prøvet mexicansk mad, så prøv at finde noget mexicansk takeaway i København og få prøvet det; hvad er det værste, der kan ske? Man mister ingenting og desuden får man også lært børnene, at det er godt at prøve nye ting af, også mad. Desuden kommer du til at opgave skønheden af de mange forskellige retter, der findes i verden. Når man skal ud og rejse er det nemlig vigtigt at være åben og respekterer andres kultur samt mad.

At prøve nye fødevarer er godt for dig. Når du prøver ny, sund mad, introducerer du mere positiv ernæring til din krop.

Vær åben og inspirer dine børn

Hvis du har børn, er det din pligt at introducere dem til enhver tænkelig smag. Det vil hjælpe dem til at værdsætte den mad, de får, og blive mere opmærksomme på det.

Men du kan ikke bare fortælle dem, at de skal være på en bestemt måde. Du skal gå foran med et godt eksempel! Børn ser, hvordan vi spiser, så spis, som du gerne vil have dem til at spise.