Regnvejr? Familien kan stadig gå i haven

Traditionelt set byder både april, maj og juni ofte på dage med regnvejr, selv når vi nærmere os sommeren. For de mange danskere med grønne fingre er synet af de faldende vanddråber ikke velset.

Men vidste du, at det slet ikke er nødvendigt at sidde og vente på tørvejr til alt havearbejdet? Nogle opgaver kan nemlig sagtens klares, selvom det regner, forklarer vores lokale anlægsgartner i Århus.

Vi taler naturligvis ikke om havearbejde under kraftige regnskyl, men derimod om opgaver du kan klare, mens regnen blot falder stille.

Lug ukrudtet

Synes du, det lyder lidt mærkeligt og som noget, der kan ende med an masse snavs på tøjet, hvis du skal i haven under en regnbyge?

Måske, men faktum er stadig, at regnen løsner jorden, hvilket gør det til et helt oplagt tidspunkt at luge ukrudt på. Faktisk gør den blødere jord det lettere at få trukket hele ukrudtsplanten op.

Hertil er det bedst at bruge hænderne, så du kan komme i jorden og gribe fat om rødderne. Brug derfor ikke haveredskaber til denne opgave, da du risikerer at hakke rødder over, så de forbliver i jorden.

Ret plænen til

De fleste vil gerne have en lige og pæn have at kigge på. Til det formål kan man anvende en kantskærer.

Typisk vil man dog opleve, at det kan være hårdt at arbejde med dette redskab. Særligt hvis jorden er hård og tør.

Det er heldigvis ikke tilfældet, når det regner eller lige har regnet, hvorfor det er et oplagt tidspunkt at rette kanterne til på.

Husk at du med fordel kan trække en snor, så du har en lige linje at navigere efter. Det giver ofte et pænere slutresultat.

Plant nyt

Du kan også sagtens plante nye haveplanter, når det lige har regnet.

Du skal være forsigtig med ikke at trampe jorden så kompakt, at vandet ikke kan trænge igennem senere, men overordnet set er det fugtige jord perfekt at plante i.

Det skyldes, at jorden er fugtig, hvilket sikrer fugt til rødderne. Endda uden du nødvendigvis behøver at vande særligt meget efter.

Der er med andre ord gode muligheder for at komme i haven – selv når vejret ikke er strålende.