Rigtig mange par har succes med parterapi

Der er mange par, der tøver med at tage i parterapi. Det er der flere grunde til, men som regel handler det om, at de er i tvivl om, hvorvidt det faktisk vil føre noget godt med sig. Det er en skam, at der er tvivl om dette, da mange par har stor succes med det.

Til trods for, at der er mange par, der har succes med det, er det ikke noget, der gør sig gældende for alle. Derfor er det også vigtigt at gøre det klart, at der ikke kan gives en garanti. Alligevel bør der dog ikke være tvivl om, at det er værd at give det et forsøg.

Begge parter skal være klar til det

Hvis I har gjort jer tanker om at gå i parterapi, er det vigtigt, at begge parter er enige om det. Hvis ikke begge parter er med på idéen, vil det nemlig næppe før noget godt med sig. Derfor er det vigtigt, at der bliver talt om det inden.

Er I begge klar på, at det er det, I skal, så bør I ikke tøve. Bor I f.eks. i København, så er det næste skridt at finde et sted, hvor I kan få hjælp til parterapi i København. Det er der heldigvis rigtig mange steder, hvor I kan.

Problemerne løses ikke på én session

Inden I kaster jer ud i at starte i parterapi, er det vigtigt, at I er opmærksomme på, at problemerne ikke kan løses på én session. Derimod skal I være indstillet på, at det kan kræve en del sessioner – både sammen, men også hver for sig.

Som følge af dette, er det naturligvis vigtigt, at I begge væbner jer med tålmodighed. Er I ikke tålmodige, og er I ikke villige til at give terapien en chance, så er der desværre ikke specielt gode forudsætninger.

Vælg parterapeut med omhu

Hvis I har besluttet jer for, at I vil starte i parterapi, er det vigtigt, at jeres valg sker med omhu. Der er nemlig stor forskel på de mange parterapeuter, der holder til i Danmark. Derfor skal I have fokus på at finde en terapeut, I føler jer godt tilpas hos.

For at sikre, at I ender med det rette valg, er det naturligvis en god idé, at I vælger at forhøre jer hos flere terapeuter. I kan med fordel også vælge at tage en indledende dialog med et par stykker, inden I træffer jeres valg.