Sådan får du et brugbart og flot babyværelse

familie

Du er gravid, og et babyværelse er på sin plads. Uanset om du allerede kender kønnet eller ej, så gør det ikke noget, da farver og legetøj i det hele taget er blevet mere acceptabelt som værende mere gråzone end som så – med andre ord, så behøver dit babyværelse ikke at flyde over med hverken lyseblå eller lyserøde farver. Derudover er det i det hele tager også en mulighed at forholde babyværelsets tema på et neutralt niveau.

Ønsker du lidt inspiration til babyværelset, er du kommet til det rette sted. Med rådene længere nede kan du selvsikkert få ordnet babyværelset, og sørge for at det bliver intet mindre end perfekt for dig og den lille ny!

Vælg en farve – og kombinér det med farver fra den samme gruppe

Ønsker du dig eksempelvis et lyst, pastelfarvet babyværelse, så kan du starte med at gå ud fra farven hvid, og herefter tilføje lysegul, lyseblå, lyserød, lysegrøn, osv. Bare at du sørger for at gå efter de mere matte toner. Ønsker du mørkere farver, kan du forsøge dig med kongeblå, flaskegrøn eller bodorød. Fælles for disse to kategorier er dog, at der skal være noget som skiller det, der enten bliver for mørkt eller for lyst, eksempelvis et gulv af den modsatte dur.

Små, søde møbler

Ligesom en babykrybbe/vugge er små i størrelse, kan du her fortsætte ned ad samme gade, ved at tilføje andre små møbler. Det kan eksempelvis være et sidebord klik her, små, børnevenlige stole og borde til aktiviteter, lave bogreoler, osv. På den måde er det også bedre indrettet for babyen, når den vokser til det næste stadie – tumlingestadiet, så dit barn rigtigt kan øve sig i at sidde på stole og bruge borde.

Bamser, puder og andet blødt

De fleste børn er nok enige i, at man ikke kan få for mange bamser. De er også gode for børn, da de kan fås i et væld af eksemplarer, så barnets smag virkelig kan komme til syne. Bamser er især også gode som indretning, fordi de i sig selv er søde, og kan kombineres med puderne på sengen eller i læsehjørnet. Puder er også gode at have, da børn generelt elsker bløde ting.

Din redning kommer i from af en legetøjskasse

For alle der er forældre, er der vist én ting, som der er sikkert og vidst. Når først børn begynder at lege, er det lige med rod – og som om at det ikke er nok, så kan du være sikker på, at du bliver bombarderet af diverse familiemedlemmer og venner, med legetøjsgaver til den lille, så det er altså ikke fordi, at der ikke er nok for den søde baby at rode med og vælge imellem. En legetøjskasse kan være god for dig som forældre, idet at det også bliver lettere for dit barn at lære at rydde op efter sig selv. I stedet for at have for mange steder, med sorteret legetøj på babyværelset, så kan legetøjskisten i dén grad bruges bredt.