Sådan finder du det rette spisebord

Når du skal indrette en spiseplads i dit hjem, er der mange ting, som du skal tage hensyn til. Spisepladsen fungerer ofte som samlepunkt for familien i hverdagen, men også for venner og den udvidede familie når du holder diverse arrangementer. Det er rart at kunne samles om et bord, hvad enten i holder fødselsdag og julefrokost, eller det blot er i forbindelse med de daglige måltider. Det kan være svært at vælge hvilket spisebord, der skal pryde i dit køkken eller spisestue, men her får du en oversigt over nogle af de ting, som kan være vigtige at overveje. 

Materialevalg

Om du er til rustikke plankeborde eller store marmorborde, er det vigtigt, at du overvejer, hvilket materiale dit nye spisebord skal være. Der er fordele og ulemper ved de fleste materialer, og der findes også mange forskellige borde i de samme materialer. Der findes eksempelvis mange forskellige plankeborde. Du kan få rustikke plankeborde, men du kan også få plankeborde, som er mere elegante og fine i udtrykket. Du kan få plankeborde i ubehandlet træ, behandlet træ, og du kan endda få plankeborde i genbrugstræ. Mulighederne er mange, og når du skal vælge dit nye spisebord, kan du med fordel tage ud og se og røre ved de forskellige materialer eller høre en ekspert til råds. 

Størrelse og form 

Udover materialevalg skal du også overveje, hvilken størrelse plankebord du ønsker, samt hvilken form bordet skal være. Du kan både få firkantede, rektangulære, ovale og runde borde. Det handler i høj grad om, hvad der passer til dit hjem, men det handler også om hvor meget plads, der er i dit hjem. Men det handler også om smag og behag. Derudover er det vigtigt, at du overvejer, hvad jeres behov er. Har du en stor familie, eller er der ofte mange mennesker samlet hos jer, er det naturligvis vigtigt, at du køber et bord, som kan rumme mange mennesker. Alternativt kan du finde et bord med muligheden for tillægsplader, så du kan gøre bordet større, når i får gæster. 

Din øvrige indretning 

Til sidst er det vigtigt, at du indtænker indretningen i resten af rummet, når du vælger spisebord. Det kan godt være, at du synes, at idéen om et rustikt plankebord i genbrugstræ er god, men at det slet ikke passer ind i dit hjem. Så hvis du kigger rundt på internettet eller er ude i butikker for at undersøge markedet så husk altid at have i baghovedet, hvordan resten af rummet og hjemmet ser ud, så du ikke bliver forblændet af flotte møbeludstillinger eller stilede billeder på nettet.