Sådan indretter du stuen med plads til hele familien

Vi har for alvor bevæget os ind i den mørke tid, hvor vi bruger meget tid inden døre. Den kolde årstid lægger op til massevis af hyggelige eftermiddage og aftener, hvor vi sætter os godt til rette i sofaen under et blødt tæppe og gerne med en kop te, kaffe eller varm kakao i hånden. Det kan dog være svært at finde plads til alle, hvis I bor en hel familie sammen, hvor alle har lyst til at hygge sig samtidig i husets hjerte, nemlig stuen. Derfor vil vi i denne artikel give et par gode råd til, hvordan du kan indrette stuen, så der er plads til, at både børn og voksne kan hygge sig på samme tid.

Lys i alle hjørner

Hvis du gerne vil have, at alle dele af stuen bliver udnyttet til sit fulde potentiale, er det nødvendigt, at du har et tilstrækkeligt antal lys og lamper i alle kroge og hjørner. Det er klart, at dine børn ikke vil sidde og lege i et mørkt hjørne, hvor der ikke er ordentligt lys. Ligeledes har du sandsynligvis heller ikke selv lyst til at sidde i lænestolen og læse en bog i et dårligt og svagt lys. Lys er generelt vigtigt for hyggen i en stue, fordi lys skaber varme, ro og en behagelig atmosfære. Sørg derfor for både at have loftslamper over spisebord og sofabord, læselampe ved lænestolen, stearinlys i vindueskarmene og gulvlamper i hjørnerne, så alle kvadratmeter er oplyst. Du kan nemt og hurtigt finde et stort udvalg af gulvlamper og andre former for lys i diverse detailkæder, byggemarkeder og bolighuse både fysisk og online. En butik som Harald Nyborg har eksempelvis masser af lamper i forskellige typer, farver, materiale og design, så du let kan finde en, der passer ind i stilen i netop dit hjem.

Lav flere opholdszoner 

Udover at oplyse alle kroge i stuen, kan du også få utrolig meget foræret ved at inddele stuen i flere zoner. Det vil føles som om, at din stue udvides med et par kvadratmeter, fordi du pludselig har flere rum i ét. Du kan eksempelvis lave en zone, der skal fungere som et hyggeligt loungeområde, hvor du vender sofaens ryg ud mod resten af stuen og eventuelt sætter en lænestol og en puf overfor sofaen. På den måde får du skabt en slags hyggekrog, fordi den bliver en smule afskærmet fra resten af rummet. Pynt med store puder og varme tæpper for at understrege hyggen og de bløde toner. På samme måde kan du lave et legeområde i et hjørne i stuen, hvor du lægger et blødt gulvtæppe ud, så børnene ikke slår sig, når de leger. Her kan du sætte en lille reol op med plads til bokse og kasser med legetøj, så børnene nemt kan finde legetøjet frem, og du hurtigt kan pakke det væk igen, når du rydder op. Således får du dedikeret den ene del af stuen til leg, den anden del til voksenhygge, og så er det ellers kun fantasien, der sætter grænser for, hvad de andre dele af stuen kan bruges til.