Sådan kan du afhjælpe børneeksem

Børneeksem er en meget almindelig lidelse i Danmark. Omkring 20 % af alle børn lider af børneeksem. Det gør børneeksem, eller atopisk eksem som det også kaldes, til den mest almindelige børnesygdom i Danmark. Den gode nyhed er, at rigtig mange børn vokser fra det. Den dårlige nyhed er, at det generer barnet rigtig meget og kan give utroligt mange gener. Derfor er det naturligvis en nødvendighed, at gøre barnets liv med eksem så smertefri og behagelig som muligt. Børneeksem er en kronisk lidelse, der ikke kan kureres, men man kan gøre meget for at lindre symptomerne. 

Ren og velfugtet hud

Når det handler om børneeksem, så er det råd, der går igen, at du skal holde huden ren og fugtig. Det vil sige, at huden skal vaskes med mild sæbe, og derefter skal påføre en fed creme på det udsatte området. Det kan eventuelt være https://vitaminb12.dk/ , der er specielt velegnet til problemhud. 

Huden skal vaskes, fordi det er den bedste måde at undgå, at der går betændelse i sårene. Huden skal holdes velfugtet, da man kan undgå noget af den rødme, kløe og sprækker i huden, som eksemen vil medføre. På den måde kan man forsøge at holde barnets gener på et minimum. Tør hud øger kløen, hvis huden er tør, vil det skabe en ond cirkel, hvor barnet får mere og mere eksem, fordi de ikke kan lade være med at klø. 

Undgå vådt tøj

Det primære råd er fed creme og regelmæssig vask, men der er et par andre ting, der også kan afhjælpe symptomer. Vådt tøj generer huden, det gælder for os alle sammen, men da dit barns hud er ekstra følsomt, så skal du være meget opmærksom på dette. Lad ikke barnet gå rundt i vådt tøj eller tøj, der gnaver. Det kan fører til et udbrud af eksem. 

Sammenhæng med allergi

Atopisk eksem er som udgangspunkt ikke en allergisk reaktion. Det er atopisk, altså uden kilde, men meget tyder på, at allergener kan forværre dit barns sygdom. Det vil sige, at du skal sørge for at holde dit hjem ekstra rent, støv kan nemlig provokere eksem. Det samme gælder røg og kæledyr. Kost kan måske også have en effekt på eksem. Alle børn er forskellige, så det anbefales, at du eliminerer kilderne en efter en og ser om fraværet af evt. støv eller kæledyr forbedrer dit barns situation.