Sådan hjælper du dit barn med autisme

Det kan være svært at forstå dit barn, når du er forælder til et barn med autisme. Det giver nogle ekstra vanskeligheder, som kræver tid og energi. Dit barn har nogle helt særlige behov, der kan være svære at forstå.

Dog handler det blot om, at du skal lære at navigere i det og lære at forstå dit barn.

Brug forskellige hjælpemidler

Der findes mange forskellige hjælpemidler, der hjælper både børn med autisme og deres forældre. Det gælder f.eks. forskellige bøger med god viden, men også midler der gør det nemmere at være barn med autisme.

Hvis dit barn f.eks. har svært ved at koncentrere sig, findes der hørebøffer, der er behagelige at have på og som dæmper støj. Det er en fordel, når dit barn er i skole eller er i andre situationer, hvor det kan være svært at finde ro.

Det kan også være, at dit barn har svært ved at sove. Så er det en fordel med en kugledyne, som er en dyne med noget tyngde i, der gør det nemmere at sove. Det er den slags hjælpemidler, der er gode at have, når du har et barn med autisme. Du finder alverdens forskellige hjælpemidler og bøger hos spektrumshop.dk.

Forsøg at have tålmodighed

Det er nemt at blive udfordret på tålmodighed, når du har et barn med autisme. Dog er det vigtigt at forsøge at have så meget tålmodighed som muligt. Det tager ofte længere tid for et barn med autisme at lære og forstå nye ting. Derfor kræver det af dig, at du gentager og lærer fra dig flere gange.

Det hjælper at se på dit barns autisme som en anderledes færdighed i stedet for et problem, da du ellers risikerer at blive irriteret og frustreret, hvilket ikke er sjovt for hverken dig eller dit barn.