Sådan kommer I godt igennem en skilsmisse

Der kan være mange årsager til at skulle skilles. Står du i den situation, at det bare ikke fungerer? Så får du her en lille guide med nogle råd til, hvordan I som familie klarer jer igennem en skilsmisse.

Tag hensyn til hinanden og jeres børn

Samarbejde er et nøgleord. Også hvis der er følelser i klemme. For selvom I er gået fra hinanden, står I stadig som forældre. Det er en omvæltning for både jer og jeres børn at skulle til at strukturere en ny hverdag og få tingene til at hænge sammen. Der er stadig et familieliv efter skilsmissen. Mærk efter, hvad der føles rigtigt for jer og jeres børn.

Ræk ud til en professionel

For nogle kan der være konflikter og stærke følelser involveret i en skilsmisse, og det er ikke altid, man kan blive enige om tingene. Forældremyndighed kan være en af dem. I kan få hjælp til at løse nogle problemer af fx en advokat til familieret.

Det er vigtigt at passe på sig selv og mærke efter. Finder du det svært at vænne dig til din nye situation, og har du nogle følelser, du har brug for at vende, er der muligheder for at søge hjælp til din situation. At tale med en terapeut eller psykolog kan være lige det, du har brug for. De kan hjælpe dig med at komme videre i den nye hverdag, der venter. Jeres børn kan måske også have gavn af at tale med en.

Find følelsesmæssig og praktisk støtte i familie og venner

Du har sikkert nogle tætte venner eller familiemedlemmer omkring dig. Det er godt at have et tæt netværk, som du kan række ud til. Det kan være en god snak, hjælp til madlavning, eller måske et sted at overnatte, hvis det er dig, som skal ud at finde en ny bolig.