Sådan lærer du dit barn at cykle

Når dit barn bliver lidt ældre, er der forskellige ting, du som forælder skal være opmærksom på. En af dem er at lære dit barn at cykle. Det er nemlig enormt nyttigt at kunne cykle, og dette giver dit barn mulighed for at kunne cykle i skole og i fritiden. Læs videre i denne guide for at finde ud af, hvordan du lærer dit barn at cykle.

Dette får du brug for

Når du skal lære dit barn og cykle, er der forskellige ting, du først skal have fat i. En af dem er selvfølgelig en cykel. Det er dog vigtigt, at du finder en cykel, som passer barnet godt. Du kan finde børnecykler til børn i alle aldre her. Når du først har fundet den nye cykel til dit barn, er det også vigtigt, at sædet indstilles til den rigtige højde.

På den måde har dit barn nemlig de bedst mulige forudsætninger for at lære og cykle nemt. Noget andet du får brug får, når du skal lære dit barn og cykle, er et kosteskaft, som du kan sætte bag på cyklen. Dette kan for mange være en bedre løsning end støttehjul, da disse kan give barnet en falsk fornemmelse af, at de holder balancen.

Tag det stille og roligt

Når du for alvor skal i gang med at lære dit barn og cykle, er det vigtigt, at du har en masse tålmodighed. Det kan nemlig godt tage lidt tid, når dette skal læres. Det er vigtigt, at du forsikrer dit barn om, at du har dem, når de skal forsøge sig med at cykle.

Vis dem for eksempel, at du med kosteskaftet bagpå kan hjælpe dem med at holde balancen, mens du går ved siden af. Tag det herefter stille og roligt, indtil barnet får nok balance til at kunne cykle uden hjælp.