Sådan undgår du bedst muligt rotter derhjemme

Rotter er ikke noget, som særlig mange ønsker at have løbende i sin bolig – eller bare sin grund i det hele taget. Hvis du er en af disse, er du kommet til det helt rigtige sted! I det nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvad du kan gøre for at undgå, at rotterne skal komme på besøg hos dig i Silkeborg.

Det handler om at forebygge

Hvis du ikke har fået rotter på besøg endnu, så handler det om at forebygge det. Men hvordan gør man det? Der er flere måder, hvorpå du kan sørge for, at rotterne ikke kommer hjem til dig.

Du kan starte med at rydde op i haven, hvis det roder. Det kan være gammelt haveaffald, havemøbler og generelt rod, hvor rotterne har mulighed for at slå sig ned. Det samme gælder med dit resterende affald. Sørg for at få det smidt ud, da rotterne hurtigt ser en mulighed, hvis skraldet er tilgængeligt for dem.

Hvordan trænger rotterne ind i huset?

Rotter er verdensmestre i at trænge ind i huse. Det hænger sammen med, at rotter kan komme ind gennem de mindste åbninger på trods af deres relative store størrelse. For det meste finder rotterne en vej ind ved hjælp af afløbet, da størstedelen af rotterne lever i kloakker.

Hvornår er rotterne mest aktive?

Det er især, når det bliver koldt udenfor, at rotterne søger indenfor. Et opvarmet hus er derfor et perfekt sted for rotter at opholde sig i løbet af vinteren.

Rotter er ligeledes ekstra aktive efter voldsomme regnfald. Da rotterne primært befinder sig i kloaksystemerne, og da kloakkerne bliver fyldt op med vand, når det regner meget, bliver rotterne desperate efter et nyt hjem. Det bliver forhåbentlig ikke dit hjem, hvis du sørger for at forebygge, så de ikke har noget at komme for.