Sexlegetøjets historie

I dag går sexlegetøj hånd i hånd med kvindelig seksualitet og onani. Vibratorens kapaciet bliver lovprist i den nuværende sexpositive, feministiske tid. Det skal ikke længere ses som et tabu, men derimod som mere end okay at tilfredsstille sine egne seksuelle lyster. Det var en anden tid, dengang sexlegetøjet var et husholdningsapparat til i dag at være et middel for kvindens seksuelle frigørelse. I dag er sexlegetøj forbundet med selvkærlighed og nydelse frem for skyld og skam.

Et stimulerende husholdningsapparat 

I 1930´erne lignede vibratoreren alle de andre husholdningsapperater, man kunne få som husmor i USA. Husholdningsapparaterne var kendetegnet ved en ikke-seksuel, ny elektrisk teknologi, som kørte på en universalmotor som f.eks. en røremaskine og støvsuger gør. For at det kunne økonomisk betale sig at producere små motorer, solgte producenterne en enkelt motor – dog med forskelligt tilbehør til forskellige husholdningsaktiviteter lige fra afslibning af træ til hårfarvning. 

De sunde og lækre vibrationer 

Den allerførste elektromekaniske vibrator var den, man i dag kender som ‘percuteur’. Den blev opfundet af den britiske læge Joseph Mortimer Granville i slutningen af 1870´erne. Han var nemlig overbevist om, at vibrationerne kunne forsyne det menneskelige nervesystem med drivkraft, og det var derfor han udviklede vibratoren. Dengang var det som en medicinsk anordning, der kunne hjælpe med at stimulere svækkede nerver. Han nægtede at behandle kvindelige patienter, da han ikke ville føres bag lyset af ønsker om seksuel tilfredsstillelse. Derfor blev vibratoren kun brugt til behandling af mandlige patienter, men det varede nu ikke længe, før vibratorene blev solgt til almindelige husholdninger. Dengang brugte man ikke vibratorerne til seksuel tilfredsstillelse. Derimod brugte folk i alle aldre dem på alle kropsdele uden at have sex i tankerne. De var med til at lindre smerter og berolige syges børns gråd. 

En vibrerende kur

Vibrationerne kunne nemlig berolige børn med kolik samt øge skaldede mænds hårvækst. Man mente engang, at man kunne hele brækkede knogler med vibrationer. Der var faktisk en reklame i 1910 i New York Tribune, som hævdede, at vibrationerne kunne få sygdomme til at forsvinde som dug for solen. De skulle angiveligt kunne kurere alt fra fedme og blindtarmsbetændelse til tuberkulose og svimmelhed. Dog var det ikke et løfte, som blev overholdt. Der blev alligevel solgt millionvis af elektriske vibratorer. Med tiden forvandlede vibratorene sig til en politisk teknologi, som kunne forandre husmødre til stærke seksuelle væsner, der både er i stand til at have orgasmer og frigøre sig fra patriarkatet. Populariteten af de vibrerende redskaber holder af mange gode grunde ved den dag i dag. Se sexlegetøj og lingeri her for at finde inspiration til dit sexliv.