Shopping fra sofaen er nemt og bekvemt

shopping

I en travl hverdag med fuldtidsjob, børn, fritidsinteresser og praktiske gøremål kan en tur på strøget for at købe nyt tøj til ungerne virke som en utrolig tidskrævende affære. Og måske får du sved på overlæben ved tanken om at vade op og ned ad strøget med trætte unger på slæb, der langt hellere vil lave alt muligt andet end at prøve endnu et par bukser. Der er mange, der har det som dig. Og måske netop derfor har nethandlen boomet de seneste år. Flere og flere danskere vælger at shoppe i ro og mag hjemme fra sofaen, og fordelene ved nethandel er også til at få øje på. Det er nemt, bekvemt og overskueligt. Og varerne lander allerede i din postkasse få dage efter, du har afgivet dit køb.

Tag på strøgtur hjemmefra

Når du handler på nettet, har du langt flere butikker inden for rækkevidde, end hvad strøget kan tilbyde. Tøj til børn og voksne, sko, sportstøj, make-up, bøger, legetøj og elektronik – du finder det hele og mere til ved et par enkelte klik på telefonen eller iPad’en. En af fordelene ved at shoppe fra sofaen er, at du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilke webshops der er relevante for dig.

Når du finder det produkt, du ønsker at købe, kan du sammenligne priser på tværs af de forskellige webshops og på den måde sikre dig, at du får den bedste pris på produktet. Det eneste, webhandel ikke kan give dig, er fornemmelsen af tøjet mellem dine hænder, før du køber det. De fleste webshops tilbyder dog returnering og ombytning – nogle endda gratis – og det er derfor ganske let at returnere sine varer, hvis man fortryder sit køb. Dette betyder også, at du kan bestille forskelligt slags tøj hjem og prøve det i ro og mag, hvorefter du kan sende det tøj retur, du ikke ønsker at beholde.

Undgå at blive snydt, når du shopper på nettet

I takt med at nethandlen stiger, ser man desværre også flere tilfælde af snyd på nettet. Når du shopper fra sofaen, skal du derfor være opmærksom på, at det er en sikker og pålidelig netbutik, du handler hos. Det kan dog være svært at gennemskue. Derfor er der nogle ting, du kan tjekke, før du afgiver din ordre. Blandt andet skal virksomhedens kontaktoplysninger fremgå på deres webshop – både adresse, mail og telefonnummer. Det samme skal deres CVR-nummer, som er virksomhedens identifikationsnummer.

E-mærket er også en god indikation på, at siden er sikker. E-mærket forpligter nemlig virksomhederne til at overholde gældende lovgivning for sikker e-handel. Desuden er det en god idé at se nærmere på tekst og priser. Hvis produktbeskrivelserne er fyldt med stavefejl og ligner noget, der har været en tur gennem Google Translate, kan det være et tegn på, at det ikke er en sikker side. Det samme gælder, hvis priserne er skæve, eller varerne er betydeligt billigere end andre steder.

Et sted, hvor du kan handle sikkert, er hos verdens største e-handler, Amazon. Og det bliver endnu lettere, når Amazon opretter en dansk webshop i 2019. Hvis du ønsker at udnytte de muligheder, Amazon tilbyder i forhold til salg af produkter, kan du få hjælp til opsætning af Amazon adds.