Skab de bedste rammer for din familie

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er hverdagen præget af pligter, rutiner og manglende tid, kan det være en rigtig god idé at skabe små stunder, hvor man arbejder på at skabe mere samvær, nærvær og sundhed for hele familien. Det er nemlig ikke noget, der kommer af sig selv. Det skal man øve sig i.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du kan skabe de bedste rammer for din familie.

Vær sammen og nyd de gode stunder

Minder og oplevelser er noget af de, vi mennesker lever og ånder for. Det er sjælelig næring. Derfor bør det ikke skorte på gode oplevelser – heller ikke i hverdagen.

Det handler ikke om at det skal være dyrt. Det handler om, at I er sammen, og at I er nærværende. Så skab oplevelser og små stunder, der gør hverdagen ekstra skøn. Måske skal I køre en tur, spise madpakker i skoven eller gå en tur ved vandet og kaste med sten. Minderne er ligeså gode selvom de er gratis.

Prøv at tage billeder, når I er afsted. Så I kan forevige nogle af jeres øjeblikke. Men lad ikke blot billederne ligger hengemt på din mobil. Få billederne printet ud professionelt, sæt dem i rammer efter mål, og hæng dem på væggen. På den måde kan I blive mindet om at gøre hverdagen mindeværdig hver dag, når I kigger på billederne

Glem ikke frugt og grønt til hele familien

Mange virksomheder har en frugtordning, som eksempelvis frugtkurven, hvor man kan få et varierende udbud af forskellige frugter. Noget tilsvarende skulle man gøre til en fast bestanddel af livet som børnefamilie. For det at spise nærende frugt og grønt er en essentiel del af vores liv.

Det er ikke altid, at ungerne er lige gode til at spise et varieret indhold af frugt og grønt på egen hånd. Men ofte bunder det i tilgængelighed. Så arbejd på at gøre frugt og grønt mere tilgængelig hjemme hos jer. Det kan du blandt andet gøre ved at lave såkaldt ’abemad’. Altså frugt og grønt, der er skåret ud i mundrette bidder, der er lige til at spise. Det er meget lettere for børnene, hvis det allerede er klar på forhånd. Og hvilket barn vil ikke elske en tallerken fyldt med blandet frugt og grønt?

Sluk for tv’et og mobilen

Mange af os er ikke glade for at indrømme det, men en stor del af vores liv dikteres af vores mobiltelefon. For hvem griber ikke direkte i lommen hver gang der opstår en ledig stund, eller man ikke ved, hvad man skal gøre af sig selv?

Af samme årsag kan man gå glip af mange gode stunder og samtaler, fordi næsen er begravet i mobilen. Derfor kan I forsøge at have mobil- eller skærmfrie perioder, hvor I skal gøre ting sammen. Det vil uden tvivl skabe mere nærvær i jeres hverdag.

Tag ungerne med i køkkenet og øv jer i at lave forskellig mad

Mange af os har en tendens til at lade Knorr, Karoline eller Beauvais diktere, hvad vi skal have at spise i hverdagen. Og selvom det kan være en hurtig og let løsning mange dage, bør man øve sig i at udvide repertoiret. Ikke mindst for ungernes skyld.

Børn elsker at være med i køkkenet, når de ellers får lov. Men det er ikke altid at det er det, der bliver prioriteret, når hverdagen skal hænge sammen. Derfor er det oplagt at benytte weekenden til at udforske ungernes appetit på at være med i køkkenet.

Prøv at eksperimentere med forskellige typer mad. Måske skal I prøve mad fra forskellige kulturer, hvor ungerne samtidig kan lære noget? Måske skal I prøve jer frem med forskellige teknikker eller køkkenmaskiner? Eksempelvis kunne en juicer, en sous vide eller en actifry være sjov at prøve? I kan også lave en bagedag, hvor I bager noget lækkert brød eller laver flotte kager, som ungerne efterfølgende kan pynte.