Skab en hyggekrog til familiens yngste

Du kender det nok godt. Det med, at det er rart at have et sted, hvor man kan trække sig lidt tilbage og hygge sig. Sådan har børn det også. Det er rart for dem at have en fast base, hvor de ved, at de kan lege med sig selv eller med en ven eller søskende, uden der kommer en masse input fra alle mulige sider, som der ellers vil være i børnehaven, på legepladsen eller måske endda bare i stuen, hvor der hele tiden er mennesker.

Børneværelset kan sagtens indrettes på en hyggelig måde, hvor der måske er en sækkestol eller et tæppe, der indbyder til leg. Der er mange forskellige måder at indrette børneværelset, og du har garanteret allerede idéer til det. Om det handler om at finde et godt tilbud på sengetøj, der passer ind i værelsets farver eller om du hellere vil kigge praktisk opbevaring, er op til dig, men der er alverdens muligheder.

Find den stil, der passer ind

Det er ikke altid nemt at lave et børneværelse, der helt passer i samme stil som resten af huset. Måske du har været grundig med at skabe et hjem, der hænger sammen med gennemgående gulve, minimalistisk indretning og lækre malerier. På børneværelset er det okay, at man kommer lidt til kort med den drøm, for her er det barnet, der skal have det godt og hyggeligt – og det har børn det oftest, når de har adgang til legetøj, bamser og andre hyggelige ting.

Tit bliver møblerne en del af legen, og du vil nok se, at puderne i sengen pludselig bliver bygget til et fort, som bamserne kan leve i, også selvom det betyder, at den yngste måske krøller sig sammen og sover på lidt mindre plads, fordi der jo skal være plads til alle. Det er en skøn børnelogik.