Skab positive mønstre med parterapi

Der kan være mange forskellige årsager til, at man søger parterapi. Måske der er gået hverdag i forholdet? Eller måske kommunikationen er blevet dårligere med tiden? Uanset jeres alder og længde på parforholdet, kan det somme tider være en fordel at søge professionel hjælp, når det kommer til kærlighedsforhold.

Årsagerne bag uhensigtsmæssige mønstre

Der er mange fordele ved at benytte parterapi. Her bliver der oprettet et trygt og sikkert rum sammen med en autoriseret parterapeut, som kan hjælpe jer af med uhensigtsmæssige mønstre og dårlig kommunikation. Skab positive mønstre med parterapi og få en fornyet og bedre kommunikation med din partner herigennem. Med udgangspunkt i samtaler, kan der således findes bagvedliggende årsager til problemerne i parforholdet, hvilket kan resultere i et bedre parforhold i sidste ende.

Hvornår skal man søge hjælp?

Det er naturligvis individuelt, hvornår man beslutter at opsøge parterapi. Det kan eventuelt have været vanskeligt at gå fra at være kærester til også at blive forældre sammen? Eller måske I har oplevet utroskab eller svigt? Uanset årsagen er der ikke nogen faste regler for, hvornår det er i orden at søge professionel hjælp hos en parterapeut. Imidlertid kan det også hos nogle par være en fordel at benytte sig af forebyggende parterapi, så eventuelle fremtidige kommunikationsproblemer kan undgås.

Hvordan er forløbet?

Som udgangspunkt varer en session 75 minutter. Indledningsvist vil I som regel have nogle individuelle samtaler, så jeres baggrund og andet relevant kan snakkes om inden jeres fælles parterapi. Dette kan således være en fordel, idet tidligere erfaring kan have stor betydning for, hvordan man navigerer i relationer til andre. Efterfølgende vil jeres fælles trygge rum, hvor samtalen finder sted, lære jer at tale om emner, I finder utrygge. Dette vil skabe grobund for bedre mønstre – og i sidste ende et bedre parforhold sammen. Praksissen ligger placeret i Århus, hvor der tillige tilbydes terapi indenfor andre ting.