Skal du til at bygge nyt hus eller renovere dit gamle?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Så læs med her, vi vil komme med nogle gode idéer til, hvordan du optimerer din bolig bedst med gode løsninger og selvfølgelig også miljøvenlige løsninger. Miljøet er meget på tale i hverdagen, og det er ikke kun vores CO2 fodspor, som vi skal forsøge at slette, det er lige så meget vores hus’ fodspor. Det kan derfor være en god idé at se på alternativer til din nye bolig eller din gamle bolig, for sommetider vil du kunne finde nogle fede, moderne løsninger, der også vil give din bolig mere kant.

Varmekilden til dit hus

Det er nødvendigt med en varmekilde i huset, idet vi i Danmark har et meget ustadigt vejr. Vi ved, at når det er sommer, vil solen skinne, men det er desværre bare ikke altid sommer, hvorfor der også vil regne, sne, blæse og være meget koldt i mange af de resterende måneder. Det er derfor vigtigt at have styr på, hvilken varmekilde I skal have i jeres nye huse – eller om I kan få en bedre varmekilde end den eksisterende i jeres hus.

Vi vil anbefale en luft til luft varmepumpe, idet den både kan bruges til at varme huset op, men den kan faktisk også bruges, hvis det bliver for varmt i huset som en slags aircondition. Derudover er den miljøvenlig og vil derfor ikke have et så stort CO2-udslip, som eksempelvis et fyr vil have. En varmepumpe er med til at skabe et godt og sundt indeklima, da den varmer frisk luft op, dette forebygger allergier og astma.

Hvilket tag skal I vælge?

Der er mange typer af tage og farver, men må vi tillade os at anbefale farven grøn? Et grønt tag er nemlig grønt bogstaveligtalt, men også metaforisk. Du kan finde grønne tage hos www.nykilde.dk, de laver nemlig grønne løsninger, hvor du kan få et sedumtag. Sedumtag er et tag belagt med sedumurter, hvilket vil give dig et grønt, naturligt tag. Det vil også være miljøvenligt, idet det er CO2 neutralt, og ydermere vil det suge meget regnvand til sig.

Udover at det godt for miljøet, ser det både hyggeligt ud, og det kan være med til at give din bolig det sidste, så den lige får lidt ekstra kant.

Har du problemer med at finde nøglen?

Hvis du ofte har glemt, hvor du har lagt dine nøgler, kan det være en god idé at tænke i alternativer, når det kommer til låsen til husdøren. Det behøver nemlig ikke være en nøglelås, du kan også sagtens finde kodelås til din hoveddør, så du er fri for at rende hele huset rundt efter dine nøgler.

Du vil typisk finde kodelåse i lejligheder, men det er også muligt at få dem til din hoveddør. Det vil i hvert fald gøre din hverdag nemmere, så du nemt og hurtigt kan smække døren, uden at tænke på, om du nu har smækket dig selv ude.

Billede: https://pixabay.com/photos/building-joy-planning-plans-1080592/