Skift til en varmepumpe og hjælp både miljøet og din pengepung

En varmepumpe er en fantastisk opfindelse, som har potentiale til at revolutionere den måde, vi opvarmer vores hus på. Med en varmepumpe kan du nemlig nemt og billigt opvarme dit hjem, mens du på samme tid gør noget godt for miljøet, hvis du udskifter eksempelvis dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe.

Hvordan virker en varmepumpe?

Der finde forskellige typer af varmepumper, hvor du kan vælge imellem en luft til vand varmepumpe og en luft til luft varmepumpe. En luft til luft varmepumpe fungere ved at optage varmen i luften udenfor, hvorefter denne varme igennem et avanceret system bliver varmet endnu mere op, som derefter bliver blæst ind i dit hus i form af varm luft.

En luft til vand varmepumpe fungerer derimod ved, at luftens varme bliver brugt til at varme vand op, som derefter sendes rundt i radiatorerne i dit hus. Begge typer af varmepumper fungerer godt i det danske klima, og du skal derfor afgøre med dig selv, hvilken en der passer bedst til dig.

Hvad spare man på en varmepumpe?

Det er forskelligt fra husstand til husstand, hvad du kan spare ved at købe en varmepumpe. Men en god tommefingerregel er, at du som udgangspunkt kan spare helt op til 50 % på din varmeregne årligt, hvis du udskifter dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe – lige meget om det en luft til vand pumpe eller en luft til luft pumpe.

Hvad koster en varmepumpe?

Det er ikke billigt at købe en varmepumpe, og mange bliver derfor skræmt af den store investering. Men en varmepumpe er netop en investering, som vil tjene sig selv ind på længere sigt, da du hvert år vil spare store summer på din varmeregning ved at skifte til en varmepumpe. Derfor skal du ikke lade dig skramme af varmepumpens høje pris.