Søg om prøveløsladelse og kom hjem til familien

Prøveløsladelse

Ikke alle ved, at det er muligt at blive løsladt før tid, når man er blevet idømt en fængselsstraf i Danmark. Faktum er dog, at man kan søge om prøveløsladelse, og derfor kan forlade fængslet før tid.

Det er dog ikke noget, der sker af sig selv. Hvis man har et ønske om at blive prøveløsladt, er man nødt til at søge om det. Man kan dog ikke vide sig sikker på, at man faktisk ender med at få godkendt sin ansøgning.

Har du i sinde at gøre dette, er det vigtigt, at du gør det ordentligt. Skal du have lov til at forlade fængslet før tid, skal du nemlig sørge for, at din ansøgning er korrekt udført.

Hvornår kan man søge om prøveløsladelse?

Du kan ikke søge om prøveløsladelse på et hvilket som helst tidspunkt. Som udgangspunkt kan du søge om tilladelse til at blive prøveløsladt, når du har afsonet halvdelen af din straf. Det er det dog ikke altid, at man får lov til dette.

Rigtig mange forsøger at søge om prøveløsladelse, når de har afsonet halvdelen af den straf, de er blevet idømt. Får man afvist sin ansøgning, kan man dog ansøge igen, når man har afsonet to tredjedele af sin straf.

Som sagt, så er der dog tale om en ansøgning, hvorfor der ikke kan stilles en garanti ved, at man får lov til at blive prøveløsladt. Det er nemlig op til Kriminalforsorgen at vurdere, om man kan få lov til at blive prøveløsladt.

Hvordan kan man forbedre sine chancer for prøveløsladelse?

Har du i sinde at ansøge om at blive prøveløsladt? I så fald er det vigtigt, at du får hjælp. Du kan nemlig forbedre dine chancer for at få godkendt din prøveløsladelse, hvis du får hjælp fra en dygtig advokat.

Det er dog ikke en hvilken som helst advokat, du bør lade stå for dette. I stedet bør du sørge for at finde en advokat, der har stor erfaring med at føre denne type sager, da det er med til at øge dine chancer for at få succes med din sag.

At du vælger at få en advokat til at stå for din sag, er dog ikke garant for, at du ender med at vinde sagen. Der er nemlig stadig en risiko for, at du ender med at tabe, hvilket du naturligvis skal sørge for at være indstillet på.

Mange får lov til at blive prøveløsladt

Til trods for, at det ikke er alle, der får lov til at blive prøveløsladt, er der mange, der får lov til det. Af denne grund er det en god idé, at du sørger for at få søgt om tilladelse, så du kan komme før hjem til din familie.

I denne forbindelse er det værd at nævne, at der er flere ting, der kan ende med at sætte en stopper for, at du får lov til at blive prøveløsladt. Ikke desto mindre er det værd at tage sig tid til at få en advokat til at sende en ansøgning afsted.