Sparetippet, der også gavner miljøet

Dette indlæg er lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Januar er for de fleste danskere en dyr måned med ekstra mange regninger. Det er derfor en god ide allerede nu at kigge på, om du har nogle udgifter, du i fremtiden kan spare penge på. Der findes især en udgift, hvor du, med stor sandsynlighed, både kan spare penge og samtidig gøre en indsats for miljøet.

Hvordan sparer jeg penge på mine udgifter?

Den nemmeste post at spare penge på er dine variable udgifter, som udgør dit forbrug. Men du behøver ikke at spinke og spare på alle livets goder for at spare ekstra penge. Du kan i stedet kaste et blik mod dine faste udgifter, som udgør en stor del af danskerens månedlige budget.

Der skal betales husleje, lån, forsikringer, diverse abonnementer, licenser, vand, el og ofte meget mere. Mange af disse poster er faste og er sværere at gøre noget ved. Du kan af gode grunde for eksempel ikke spare penge på din husleje, medmindre du flytter. Men den gode nyhed er, at du faktisk har indflydelse på andre af dine faste udgifter.

Her kan der være penge at spare

En gang imellem er det ganske sund fornuft at gennemgå dine forsikringer, abonnementer og dit elselskab. Både for at tjekke om dit behov har ændret sig, siden du valgte at samarbejde med udbyderne. Men også for at undersøge, om der er andre udbydere på markedet, der kan give dig samme service for billigere penge. En post, du med fordel nemt kan undersøge nærmere, er dit energiselskab. For hverken el- eller gaspriser er det samme fra udbyder til udbyder. Når du skal vælge nyt elselskab, kan du med fordel kigge på følgende seks parametre:

  • priser
  • dækning
  • gennemsigtighed
  • bindingsperiode
  • kundeservice
  • anmeldelser på Trustpilot.

En anden miljøvenlig faktor, du kan have i baghovedet, når du vælger dit selskab, er at kigge på, hvor strømmen egentlig stammer fra. Det er nemlig muligt at vælge et elselskab, der giver grøn energi. Det er både et bedre valg for din pengepung og miljøet.

Gør en forskel – vælg et grønt elselskab

Danmark er langt fremme, når det gælder de klimavenlige løsninger. Et grønt elselskab kan for eksempel tilbyde strøm, der bliver produceret fra danske vindmøller. Udover at det giver gode point på karmakontoen at have miljøet i baghovedet i dit valg af elselskab, vil det på længere sigt også kunne spare dig penge. Der opleves generelt en stigende interesse for grøn energi. Det betyder, at der er højere konkurrence i branchen, og det presser priserne i bund, hvilket er en klar fordel for din privatøkonomi.

I en nær fremtid vil flere af de grønne elselskaber have mulighed for at tilbyde naturgas, hvilket er en alternativ energikilde, der er langt mere miljøvenlig. Denne energikilde vil spare dig op til 35 procent på din varmeregning over traditionel el og oliefyr. Naturgas i Danmark bliver produceret i Nordsøen og via biogasanlæg fordelt over hele landet. Når flere elselskaber får mulighed for at tilbyde naturgas, vil der formentlig ske det samme som med elpriserne: Den store efterspørgsel vil tvinge priserne i bund. I fremtiden bliver det altså også muligt at spare gode penge på elposten.